Društvo

(FOTO): Vožač notornog narko bosa je član POLICIJSKOG SINDIKATA!

Hadži Zoran Jovanović (57), osuđivani narko-diler, jedna je od bezbednosno interesantnih osoba koje su prethodnih dana bile na radaru MUP, a u pojačanoj kontroli policije otkriveno je da mu je lični vozač počasni član Policijskog sindikata Srbije.

O čemu se radi?

Prema nezvaničnim saznanjima proteklih dana MUP na teritoriji Srbije sprovodi akcije pojačane kontrole bezbednosno interesantnih osoba. Ova akcija sprovodi se u sklopu šire borbe protiv organizovanog kriminala, a nakon serije obračuna na beogradskim ulicima i predstavlja, na neki načni, vid pritiska na nelegalne poslove osoba iz podzemlja za čije hapšenje još uvek nema dovoljno elemenata. Takve kontrole iznedrile su već i izvesne rezultate, ali i interesantne informacije o identitetu saradnika mafije. Jedna od njih odnosi se i na pomenutog Jovanovića (na gornjoj slici) i njegovog vozača.

PROČITAJTE JOŠ: INVESTITOR BEOGRADA NA VODI PRODAJE IMOVINU JER NEMA NOVCA DA ZAVRŠI POSAO”!

POČASNI ČLAN

Naime, pripadnici Interventne jedinice preksinoć su na autoputu Šid-Beograd oko 19 sati pretresali automobil u kojem se nalazio Hadži Zoran Jovanović (57), zvani Tebra, osuđivani narko-diler i pripadnik moto-bande “Hels Ejndžels”.

Kako “Blic” ekskluzivno saznaje, za volanom luksuznog crnog “mercedesa” bio je njegov vozač Miloš Lukić (34), počasni član Policijskog sindikata Srbije (PSS).

Pripradnici Intervente policije su to saznali kada je pretresom kod Lukića nađena značka PSS, za koju su policjaci u prvi mah pomislili da je službena legitimacija MUP. Proverama je potom utvrđeno da Lukić ipak nije policajac, već počasni član sindikata, ali ujedno i lice sa dosijeom.

– Legitimacija PSS, kao i značka, nalik su na službene legitimacije MUP, tako da se može naslutiti zbog čega je Jovanovićev vozač oboje imao uz sebe. Policajci su isprva zbog značke pomislili da je reč o kolegi, ali su onda našli legitimaciju koja govori da je reč o počasnom članu. Međutim, nejasno je i čemu davanje legitimacije i značke nekome ko nije policajac, već počasni član – kaže naš izvor.

Da skandal bude veći, osim što je vozač narko-bosa, Lukić i inače ima dosije – hapšen je zbog nasilničkog ponašanja i ugrožavanja saobraćaja.

KOKAIN OD 10 MILIONA

Hadži Zoran Jovanović dobro je poznat srpskim, ali i evropskim organima gonjenja. On je osuđivan u Belgiji 2008. na pet godina zatvora prilikom pokušaja krijumčarenja 203 kilograma kokaina preko luke u Antverpenu. Jovanović je tada sa saradnicima uhvaćen na delu kada su sa broda “Anjelo” preuzeli tovar i deset rančeva sa kokainom u vrednosti od više od 10 miliona evra. U Srbiji mu je i u ovom trenutku u toku suđenje zbog organizovanja međunarodne kriminalne grupe, koja je krijumčarila kokain iz Južne Amerike u zapadnu Evropu, preciznije Holandiju, Belgiju, Nemačku i Španiju. Naime, Jovanović je uhapšen u maju 2013. u međunarodnoj akciji “Arka”, kojom je koordinirao “Evropol” i u kojoj su članovi njegove grupe uhapšeni u sinhronizovanim akcijama u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Holandiji. Istragu o ovoj grupi inicirala je holandska policija nakon što je prilikom preprodaje 15 kilograma kokaina u jesen 2012. u Roterdamu uhapsila dve osobe.

PROČITAJTE JOŠ: FARSA: U BEOGRADU NA VODI USELJEN SAMO JEDAN STAN, SVETLA GORE ZBOG MAJSTORA!

Jovanović je optužen da je organizovao nabavku kokaina, njegovo skladištenje, a potom dalju distribuciju i preprodaju ka kuririma i krajnjim kupcima, kao i transport i preuzimanje novca od prodatog kokaina u Srbiji.

AKCIJA “ARKA” TEŠKA VIŠE OD MILION EVRA

U Beogradu je sa njim tada uhapšena i njegova devojka Aleksandra Desnica, koja je optužena da je za potrebe pripadnika grupe između njih i kupaca prenosila poruke i instrukcije u vezi sa primopredajom kokaina u Holandiji. Dok je u BiH tada uhapšen i njegov brat Goran Jovanović, koji je već osuđen na šest godina zatvora. U okviru akcije “Arka” u Belgiji su takođe otkrivene četiri plantaže marihuane i zaplenjeno je 1.500 stabljika iste i veće količine kokaina, kao i više od milion evra.

PROČITAJTE JOŠ: STARLETE U MINISTARSTVU SPOLJNIH POSLOVA SU ZAMENILI MAMINI I TATINI SINOVI!

(izvor: blic.rs)

Comments

comments