Politika

(FOTO) Vučević BEZ NEOPHODNIH DOZVOLA diže spomenik u centru NS!

Postament i spomenik kralju Petru Prvom u Novom Sadu postavljaju se na Trgu Republike bez svih neophodnih dozvola, piše novosadski informativni portal 021.

PROČITAJTE JOŠ: SRAMNO: SEKRETARKA SNS OBJAVILA SLIKU IZ LIČNE KARTE TVITERAŠA I POZVALA NA LINČ!

“Radovi se izvode iako javna nabavka nije završena, a nema ni građevinske dozvole. Naime, Gradska uprava je počela da postavlja spomenik srpskom monarhu iako je na tender za izbor izvođača radova uložen prigovor, što znači da ugovor nije mogao biti potpisan i radovi nikako nisu smeli da počnu. Međutim, izgradnja je uveliko u toku”, navodi portal 021.

Taj portal navodi da je Uprava za građevinsko zemljište i investicije 19. oktobra otvorila ponude i posao dodelila firmi “Šumadija granit Milovan Vuličević” iz Aranđelovca, jer druga dva preduzeća koja su se javila na tender nisu dostavila ispravnu ponudu.

Radovi su počeli već 20. oktobra, što je mimo zakona, jer ugovor nije smeo da bude potpisan dok ne prođu rokovi za žalbu, piše 021.

Onda je 26. oktobra usledio i zvaničan prigovor na postupak javne nabavke, a Uprava za građevinsko zemljište i investicije je na svom sajtu i na portalu javnih nabavki postavila obaveštenje o prigovoru, gde se navodi da su “zaustavili sve aktivnosti”, iako zapravo radovi još traju.

Na samom gradilištu nema zakonom obavezne informacione table sa podacima o dozvolama, investitoru i izvođaču radova.

Takođe, na portalu građevinskih dozvola, novinari 021 nisu pronašli dozvole Grada za radove na Trgu Republike.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆU, HOĆEŠ TI SAD DA PLATIŠ NAKNADU DRAGOSLAVU KOSMAJCU?!

U Gradskoj upravi na pitanja koja im je postavio 021, još nisu odgovorili.

Spomenik kralju Petru Prvom bi trebalo da bude postavljen do 25. novembra, kada se obeležava 100 godina od prisajedinjenja Srema, Banata i Bačke Kraljevini Srbiji nakon Prvog svetskog rata.

Spomenik izliva beogradska firma “Primus-BMJ” za 12 miliona dinara, po modelu vajara Zorana Ivanovića, koji je za svoj posao takođe dobio 12 miliona dinara, naveo je 021.

PROČITAJTE JOŠ: PENZIONERI DANAS PROTESTUJU ŠIROM SRBIJE

(izvor: N1 / 021.rs)

Comments

comments