Politika

“Raspisivanjem prevremenih izbora Maja Gojković je prekršila zakon”

Nakon što je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala vanredne izbore u Doljevcu za 16. decembar, jedini opozicioni doljevački odbornik Nenad Stojiljković kaže da izbori nisu po zakonu jer nije prošlo ni mesec dana od ostavke dosadašnjeg predsednika Opštine Gorana Ljubića Međarca.

Ostavku je Ljubić podneo na sednici doljevačkog parlamenta 11. oktobra, međutim odbornik Dveri Stojiljković tvrdi da ona nije dostavljena odbornicima u pisanom obliku, pa se može “smatrati šalom predsednika”.

PROČITAJTE JOŠ: SRAMNO: SEKRETARKA SNS OBJAVILA SLIKU IZ LIČNE KARTE TVITERAŠA I POZVALA NA LINČ!

Po Zakonu o lokalnoj samoupravi Skupština jedinice lokalne samouprave može se raspustiti ako ne izabere predsednika Opštine i Opštinsko veće u roku od mesec dana od podnošenja ostavke (mesec dana nije prošlo) – navodi Stojiljković (na slici ispod).

Odluku o raspuštanju Skupštine jedinice lokalne samouprave donosi Vlada, na predlog ministarstva nadležnog za poslove lokalne samouprave, ali Stojiljković postavlja pitanje da li je Vlada donela odluku.

Ipak, kako su preneli svi nacionalni mediji, Maja Gojković je glasanje u Doljevcu već zakazala za sredinu decembra.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆU, HOĆEŠ TI SAD DA PLATIŠ ODŠTETU DRAGOSLAVU KOSMAJCU?!

Predsednik Narodne skupštine raspisuje izbore za odbornike u roku od dva meseca od stupanja na snagu odluke o raspuštanju Skupštine jedinice lokalne samouprave (nije prošlo ni dan jer odluka nije doneta) – kaže Stojiljković.

Takođe, Stojiljković navodi da je trebalo da se formira Privremeni organ nadležan za “tekuće i neodložne poslove”.

Izgleda da u malim sredinama ne važi Ustav i zakon Srbije već zakon sile SNS – poručuje Stojiljković.

“Srbija će šetati gola i bosa, svakim danom sve više Srbija postaje Doljevac”
Goran Ljubić Međarac ostavku je podneo želeći da testira raspoloženje građana, jer su mu “dosadile” stalne kritike jedinog opozicionog odbornika Stojiljkovića.

Ljubićevu ostavku Stojiljković naziva jednom običnom farsom, a njega samog, najmoćnijim čovekom “ne samo u Doljevcu već i na čitavom jugu Srbije”.

Farsa je podnošenje ostavke takvog moćnika zbog jednog jedinog opozicionog odbornika u Skupštini, koji je smeo da se usudi da na skupštinskim sednicama zatraži rešavanje gorućih problema svih građana opštine kao što su – vodovodne mreže koja u 21. veku ne postoji u doljevačkoj Opštini, kanalizacionih mreža kojih nema, potsticaja u poljoprivredi koji ne postoje u poljoprivrednoj Opštini, nezavršene investicije počete pre više od deset godina kao što je balon sala, itd. – navodi Stojiljković.

Pravi razlog za doljevačke izbore, tumači Stojiljković, jeste da bi se oni spojili sa izborima u Lučanima, Kuli i Kladovu, takođe zakazanim za 16. Decembar. Naime, Stojiljković objašnjava da SNS nije siguran u pobedu u Lučanima, ali jeste u ove 3 preostale pomenute opštine.

I još malo pa će cela Srbija šetati gola i bosa. Nažalost, Srbija svakim danom sve više postaje Doljevac – kaže Stojiljković.

Inače, Stojiljković je inicijalno bio šef lokalnog SNS, ali je napustio naprednjake kada je u tu stranku u Doljevcu prešao Ljubić (na slici iznad) i preuzeo je. Stojiljković je onda prešao u Dveri.

PROČITAJTE JOŠ: PENZIONERI DANAS PROTESTUJU ŠIROM SRBIJE

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments