PolitikaSvet

Gadafijevi se vraćaju u politiku

Sin bivšeg lidera Libije Muamera el Gadafija, Sejf el Islam namerava da se kandiduje na izborima za predsednika zemlje, saopštio je listu „Egipat tudej“ vođa plemena i predstavnik porodice Gadafi, Basem el Hašimi el Sol.

„Sejf el Islam se će kandidovati na predstojećim predsedničkim izborima koji se mogu održati sredinom 2018. godine“, rekao je Sol.

Kako navode, prema njegovim rečima, Sejf el Islam el Gadafi pripremio je program koji namerava da objavi u bliskoj budućnosti. U njemu se, između ostalog, izražava nada da će UN pomoći Libiji u prelaznom periodu. Među njegovim prioritetima je jačanje bezbednosti u međusobnim odnosima sa svim grupama u Libiji.

Ranije je Gadafijev advokat izjavio da je Sejf el Islam počeo političku delatnost na teritoriji Libije i da želi da postigne dogovor i reši krizu u zemlji.

Početkom juna, naoružana grupa „Abu Bakr el Sidik“, koja je pre skoro šest godina otela sina bivšeg libijskog lidera, saopštila je da je Sejf el Islam pušten na slobodu nakon što je libijski parlament objavio opštu amnestiju.

(izvor: danas.rs)

Comments

comments