Politika

“Garantujemo donošenje zakona o poreklu imovine”

Donošenje Zakona o poreklu imovine prioritet je za Savez za Srbiju, izjavio je danas potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

On je u saopštenju naveo da je promena režima preduslov za usvajanje zakona, obzirom da je predsednik Aleksandar Vučić garantovao da će se naći u skupštinskoj proceduri još u junu 2013. godine.

PROČITAJTE JOŠ: JOŠ 26 PROFESORA I NASTAVNIKA PODRŽALO PROTESTE!

Jovanović je rekao da će se zakon primenjivati na sve slučajeve u poslednjih 25 godina, na sve koji su neosnovano stekli imovinu.

“Najnovije otkriće o dve vile u vrednosti od više od četiri miliona evra u vlasništvu bivšeg direktora državne kompanije Elektromreža Srbije, mora da posluži kao poslednja opomena da je ovaj zakon trebalo odavno doneti”, ocenio je on.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ U DAVOSU: MOJ NAROD LAŽE DA JE SIROMAŠAN!

Dodao je da je Srbija jedina zemlja u Evropi u kojoj ministar “kupuje stan za keš odbijajući da objasni poreklo novca, dok drugi ima 45 bankovnih računa u inostranstvu”.

“Ovakva praksa je dovela do toga da Srbija bude jedina država u Evropi koja je na crnoj listi relevantnih medjunarodnih organizacija zbog pranja novca, što odvraća ozbiljne strane investitore i cementira kriminal i bedu u našoj zemlji”, rekao je Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ: SNS DOBILA NA POKLON PROSTORIJE VREDNE 1,3 MILIONA EVRA!

(izvor: BETA)

Comments

comments