Društvo

Građani Niša će se okupljati na javnim skupovima protiv SNS vlasti svaki dan do kraja godine

Niškoj policijskoj upravi prijavljeni su svakodnevni skupovi ispred gotovo svih gradskih ustanova, preduzeća i važnih službi i to od narednog ponedeljka, pa sve do kraja godine, potvrdila je za N1 odbornička grupa Niška inicijativa.

PROČITAJTE JOŠ: VESIĆ SAD PRETI I IZ ŠAHTA!

Niška inicijativa je najavila razgovore sa građanima i funkcionerima između 7 i 22 sata na svim tim lokacijama, a sve će se, kažu, snimati.

Loading…

“Da ih pitamo zašto ne rade svoj posao jer smo došli do zaključka da je kolektivna odgovornost svih iz Srpske napredne stranke (SNS) neminovna”, kaže predsednik Niške inicijative Srđan Nonić, koji je poznat po aktivizmu neobičnog oblika.

Poslednje što su on i njegove kolege radili je ukazivanje na “narastajući neonacizam i fašizam u Nišu”, pošto je tih dana mladić od 25 godina, bez ikakvog razloga izboden u predelu grudi jer je odbio da skine majicu sa antifašističkom porukom.

Prethodno je Niška inicijativa “klečala” na kukuruzu ispred gradonačelnikovog kabineta jer je veći deo novca iz gradskog budžeta, namenjen medijima podeljen kućama koje svake godine “pokupe kajmak”, a u vlasništvu su porodica Radomirović i Gašić i pojedinih funkcionera SNS-a iz Niša.

PROČITAJTE JOŠ: SVEDOK U NAPADU NA BORKA STEFANOVIĆA JE ORTAK VESELINOVIĆA I RADOJIČIĆA

“Sada je ideja da usled uspavanosti svih institucija zbog političke korupcije, straha, cenzure i udvorištva, mi kao građani podsetimo usnule institucije da su one tu zbog nas. Ovim potezom, svi činovnici, političari i radnici koje plaćamo mi iz budžeta, naći će se oči u oči sa podsećanjem na to koje stvari treba da se rade i u čijem interesu”, saopštio je Nonić koji je i odbornik u lokalnoj Skupštini Niša.

Pošto su, kaže, “češljali” temu po temu, shvatili su da moraju da prijave skupove ispred svih važnih institucija.

“Organizovaćemo im odbore za doček sa pitanjima od opšteg interesa. Nevažno da li će biti jedan odbornik ili grupa građana, više neće moći anonimno da rade protiv društva i građana, već će ovim potezom biti pozvani na odgovornost licem i imenom, kako i treba”, kažu u Inicijativi.

Oni tvrde da nema reakcije nadležnih ni na jednu pojavu na koju su ukazivali.

“Ukoliko neko od građana ima ozbiljnih problema, može da obavesti nas iz Niške Inicijative, ukoliko postoji prostor za to organizovaćemo posetu instituciji koja ne radi svoj posao, podsetiti činovnike pri dolasku na posao šta treba da rade”, poručili su ovi odbornici.

PROČITAJTE JOŠ: ČEKA NAS NOVI CIRKUS U BEOGRADU: SNS SPREMA AUTOBUSE I ZA DOČEK MAKRONA!

(izvor: N1)

Comments

comments