Društvo

Građani u Kotežu danas izlaze na ulice i najavljuju blokadu saobraćaja!

Žitelji naselja Kotež najavili su za subotu mirno okupljanje i privremenu blokadu saobraćajnica, u znak protesta zbog katastrofalne situacije sa javnim gradskim prevozom, saopštila je Inicijativa Ne davimo Beograd.

Naime, zbog učestalih problema na autobuskoj liniji 43 koja saobraća iz ovog naselja, onemogućen je normalan život žitelja i žiteljki našeg naselja.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): MASKE PROTIV SMRADA SNS FUNKCIONERA

Polasci autobusa su u potpunosti van ikakvog reda, vozila su svakodnevno u kvaru, pauze u polascima su ogromne i znaju biti i po 45 minuta. Građani i građanke Koteža osećaju se potpuno odsečenim od ostatka grada, navedeno je u najavi protestnog okupljanja.

Loading…

„Inicijativa Ne davimo Beograd izražava punu podršku žiteljkama i žiteljima naselja Kotež, kao i svim ostalim građanima prekodunavskog dela opštine Palilula, čije je rukovodstvo nesposobno da reši jedno od najvažnijih pitanja za normalno funkcionisanje života stanovnika ovog dela grada, navode iz Inicijative i dodaju da se, pored problema sa saobraćajem, stanovnici leve obale Dunava suočavaju sa potpunim odsustvom brige za najosnovnije životne probleme. „Nedostatak ili neadekvatan kapacitet svih javnih službi, srednjih škola, policijskih i medicinskih ustanova, javnog prostora, kulturnih sadržaja, kao i hronična nebriga za Pančevački most čine od nas građane drugog reda u sospstvenom gradu“, navode Kotežani.

Stanovnici tog naselja i Inicijativa Ne davimo Beograd pozvali su i stanovnike drugih naselja sa leve obale Dunava, iz Krnjače, Borče, Ovče, Kovilova, Padinske skele, ali i sve Beograđane, da izraze solidarnost sa sugrađanima iz Koteža i pridruže im se u protestu blokadama Zrenjaninskog puta u blizini svojih naselja.

PROČITAJTE JOŠ: SNS SPREMNA DA PRIHVATI NEKE PREPORUKE NVO O IZBORIMA

Kako prevoz učiniti brzim, jeftinim i efikasnim

Članovi Ne davimo Beograd, u vezi sa navedenim, podsećaju i na plan za saobraćaj inicijative pod nazivom “30 minuta od posla do kuće” koji predviđa radikalnu optimizaciju javnog prevoza kroz uvođenje ekspres linija i veću upotrebu žutih traka i davanje priroriteta prolaska vozilima javnog prevoza. Za taj plan kažu da veruju da je jedno od rešenja kako se sistem prevoza u gradu može brzo, jeftino i efikasno podići na zadovoljavajući nivo.

PROČITAJTE JOŠ: KAKVU ĆE NAGRADU DA DOBIJE VUČIĆ ZA PRIZNANJE KOSOVA?

(izvor: danas.rs)

Comments

comments