Izbor UrednikaPolitika

(FOTO) Gradski arhitekta uništio park da bi napravio parking za svoju kafanu!

U jeku priče o gradskim izborima u Beogradu najavljuje se mali milion projekata uređivanja grada. Jedan od njih je i plan uređenja Karađorđeve ulice koji najavljuje beogradski funkcioner, Gradski arhitekta Milutin Folić, vlasnik iz senke jednog od ugostiteljskih objekata u toj ulici.

Gradski arhitekta podseća da je Karađorđeva decenijama bila ruglo Beograda.

Počeli smo da je uređujemo tako što smo obnovili fasade. Sada hoćemo da sredimo kolovoz koji je pun rupa. Stara železnička pruga oko Kalemegdana biće izmeštena krajem 2018. godine. Železnički tunel će postati prostor za javne, kulturno-umetničke i komercijalne sadržaje – priča Milutin Folić.

Ono što Folić nije pomenuo, je to da je jedna od zgrada koje su bile prve na redu za rekonstrukciju, u dugogodišnjem zakupu ugostiteljskog objekta “Gvožđara 1870” koji se dovodi u vezu sa njim, a gde on često organizuje i privatne žurke. Tokom te rekonstrukcije, park koji se nalazio uz tu zgradu je devastiran, što potvrđuje i dopis gradske uprave kao odgovor na mnoge prijave građana.

“Utvrđeno da predmetna površina nije u sistemu održavanja Javnog komunalnog preduzeća Zelenilo Beograd, iako je u prethodnom periodu, u postupku donacije, izvršena jednokratna sadnja trave i cveća na predmetnoj površini, koje je uništeno izvođenjem radova na uređenju fasade zgrade na adresi Karađorđeva 43.” (Dopis Gradske uprave, Sekretarijat za inspekcijske poslove)

Danas se na tom mestu nalazi parking koji koriste gosti Folićevog restorana “Gvožđara 1870” a gradske službe uporno ignorišu prijave građana da se ova zelena površina vrati u pređašnje stanje, i šalju nebulozne odogovore:

“Obaveštavamo vas da je komunalni inspektor izvršio inspekcijski nadzor i da na navedenoj lokaciji nije zatečen šut. Vezano za deo iz prijave koji se odnosi na zelenu površinu, potrebno je obratiti se JKP Zelenilo Beograd.” (dopis Komunalne inspekcija Opštine Stari Grad)

Nakon svega ta površina i dalje izgleda ovako (na slikama se vidi i pomenuta kafana):

Kada će teror Folića i njemu sličnih prestati?

(Izvor gerila.rs)

Comments

comments