Politika

I Dveri ulaze u Đilasov Savez za Srbiju?

Pokret Boška Obradovića na korak od koalicije sa “Savezom za Srbiju”. Preovladava mišljenje da opozicija treba da se ujedini.

Prema našim informacijama, dvojica političara su u poslednje vreme više puta razgovarala i postignut je dogovor da bi mogla da se uspostavi politička saradnja.

PROČITAJTE JOŠ: DIKOVIĆ NASTAVLJA DA SE SVETI OFICIRU KOJI JE ŠTITIO SEBE I PORODICU OD SNS BOTOVA!

Naime, zamisao nekadašnjeg predsednika DS je da se okupi širi i ideološki šarolik front u borbi protiv vlasti, kako bi se došlo do što šireg biračkog tela. I Obradović je više puta isticao da opozicija, bez obzira na razlike, treba da se okupi oko jednog cilja – da smeni vlast.

Naš izvor kaže da niko od Đilasovih partnera nema ništa protiv toga da i Dveri budu deo saveza.

– Ipak, potrebno je precizirati tačne zajedničke ciljeve, kako ne bi dolazilo do iskakanja u nekim oblastima, poput, recimo, Ratka Mladića i haških optuženika, što je jedna od tema oko kojih se ne slažu svi oni koji će se naći u savezu – kaže naš sagovornik.

PROČITAJTE JOŠ: SAŠA PAUNOVIĆ: UPOZNATI EVROPU SA ZLOUPOTREBAMA SNS-A I MEDIJSKIM MRAKOM

To praktično znači da će se tokom nastupa u ime Saveza za Srbiju svi držati principa oko kojeg su se okupili, dok će na pojedinačnim stranačkim konferencijama govoriti o partijskim stavovima.

Inače, uz Đilasa su, zasada, stali Narodna stranka Vuka Jeremića, Levica Borka Stefanovića, Pokret za preokret Janka Veselinovića, kao i Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića, dok je Pokret slobodnih građana Saše Jankovića odlučio da neće pod istu kapu. Jedan od razloga za nedolazak PSG je i to što ne žele da imaju saradnju sa Dverima.

PROČITAJTE JOŠ: KRAGUJEVČANI NISU POPUSTILI PRED VULINOM!

(izvor: novosti.rs)

Comments

comments