Politika

I opozicija u Leskovcu počela bojkot skupštine!

Zbog toga što je “sve postalo farsa”, ali i zato što su građani na protestima zahtevali da opozicija bojkotuje Skupštinska zasedanja, odbornici Demokratske stranke i Dveri ubuduće neće učestvovati u radu lokalnog parlamenta . Današnje zasedanje napustili su odbornici grupe “Za Leskovac zajedno”, dok odbornici Jedinstvene Srbije (stranka Dragana Markovića Palme), koji na lokalu nastupaju na strani opozicije, zasad neće bojkotovati rad Skupštine.

PROČITAJTE JOŠ: POLICAJCI ZAPOČINJU PROTESTE ISPRED SVIH POLICIJSKIH UPRAVA U ZEMLJI!

Iako će, kako kaže odbornica Jelena Spirić dolaziti kada se budu održavala skupštinska zasedanja, oni, kao ni danas, neće ulaziti u salu jer ne žele da sede u istoj prostoriji sa “osobama koje godina urušavaju sistem i ovaj grad”.

Mi ćemo nastaviti da se borimo za interese građana van institucija sistema, van skupštinske sale, naći ćemo način, ali ne želimo više sa učestvujemo u ovoj farsi, naročito što su i građani od nas tražili bojkot rada parlamenta – kaže Spirićeva.

PROČITAJTE JOŠ: PENZIONERI IZAZVALI VUČIĆA NA TV DUEL!

Oni ubuduće neće učestvovati ni u radu različitih lokalnih odbora i neće uzimati dnevnice, a bojkotovaće sve dok se “nešto u ovom gradu ne promeni”.

Današnje skupštinsko zasedanje napustili su i odbornici grupe “Za Leskovac zajedno”, a prema rečima odbornika Nebojše Cakića to rade jer je sistem postao “volja jednog čoveka”.

Zbog toga što je sve postalo volja jednog čoveka i što institucije sistema ne rade mi napuštamo ovu sednicu. Nećemo više da vam smetamo – kaže Cakić.

Opozicionari Jedinstvene Srbije ostali su na sednici i prema rečima Nenada Filipovića zasada neće bojkotovati rad parlamenta jer je to jedino mesto gde se mogu čuti i zastupati interese građana.

Podsetimo, leskovačka opozicija napustila je prethodnu sednicu Skupštine jer “nisu imali mogućnosti da rade u normalnim uslovima”.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ BEZ MASKE: ZAŠTO SU DECA NA HEMOTERAPIJI IZLOŽENA OPASNIM VIRUSIMA?!

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments