Društvo

I poljoprivrednici se priključuju protestu, traktori i ostale mašine staju u petak od 17h!

Savez udruženja poljoprivrednika Banata, najavio je proteste povodom poskupljenja goriva. Naime, dizel na pumpama danas košta 162 dinara, i po rečima Dragana Kleuta, predsednika ovog Saveza to je izuzetno visoka cena koju ne može da opravda više nikakva ekonomija.

PROČITAJTE JOŠ: VESELINOVIĆ ZA GERILU: AKO CENE GORIVA NE PADNU, PROTEST U PETAK BIĆE SAMO PRVI U NIZU!

Kako tvrdi, poljoprivrednici su nezadovoljni i više puta su upozoravali ministra za poljoprivredu i nadležne državne organe da su te cene nafte bez akciza za poljoprivrednike neprihvatljive. Sada je, kako kaže, poljoprivrednicima veoma teško, jer za 10 litara nafte treba izdvojiti stotinu kilograma pšenice i tu ne postoji nikakva ekonomija.

Upravo iz tih razloga, poljoprivrednici najavljuju da će se u petak, 8. juna u 17 časova, kada je najavljen protest vozača zbog visoke cene goriva, pridružiti istom.

PROČITAJTE JOŠ: SRBIJA SE UJEDINJUJE PROTIV NOVIH CENA GORIVA, POZNATA I MESTA OKUPLJANJA NA PROTESTU!

U Fejsbuk grupama posvećenim vozačima danima se ugovaraju detalji protesta. Prema najnovijim informacijama, sam protest biće raspoređen na nekoliko prometnih lokacija u Beogradu ali i širom Srbije. Oni koji ne mogu da se pridruže protestu, u znak podrške će zaustaviti vozilo gde god da se nađu u 17 sati.

PROČITAJTE JOŠ: OVO JE (VALJDA) REKORD: ANA BRNABIĆ ZA 15 MINUTA IZGOVORILA 15 LAŽI!

(izvor: vaseljenska.com)

Comments

comments