Društvo

PRITISAK NA OPOZICIJU: Nikola Jovanović priveden zbog BESMISLENE PRIJAVE!

Nikola Jovanović, potpredsednik Narodne stranke i šef odborničke grupe SzS u Skupštini Beograda, priveden je rano jutros na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvu u Pančevu, jer je više puta pozivan na saslušanje, ali pošto nije nađen na prijavljenoj adresi, izdata je naredba za njegovo privođenje, kažu za Insajder u Tužilaštvu u Pančevu. Kako nam je rečeno, protiv njega je podneta krivična prijava zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti. Jovanović je nakon saslušanja potvrdio za Insajder da je tražen na adresi na kojoj nije boravio, ali da se “javio tužiocu, dao mu adresu na kojoj povremeno boravi i broj telefona”. Umesto da mu dostave poziv, navodi on, priveden je i odveden “maricom” u Pančevo.

Kako je Insajderu rečeno u Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu, Nikola Jovanović se sumnjiči da je prekršio član 138, stav 1 Krivičnog zakonika, u kom se navodi da će se novčanom ili zatvorskog kaznom od jedne godine kazniti onaj ko ugrozi sigurnost nekog lica pretnjom da će napasti na život ili telo tog lica ili njemu bliskog lica”.

Loading…

Kako je Narodna stranka saopštila, policajci su Jovanovića odveli oko šest sati ujutro iz kuće, u kojoj su se nalazile njegova žena i dve ćerke. Povod za privođenje je, kako su naveli u saopštenju, iskonstruisana optužba odbornika SNS iz Pančeva Ivana Tešića zbog navodnog incidenta.

PROČITAJTE JOŠ: ĐURIĆ BIO NA TAJNOM SASTANKU SA ALBANCIMA, NIKO NE ZNA O ČEMU SE PRIČALO…

Jovanović je u međuvremenu saslušan za Pančevu, a za Insajder navodi da su ga jutros prvo priveli u policijsku stanicu u Zemun, potom ga prebacili u stanicu u Ulici despota Stefana, da bi ga zatim “maricom” odveli na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Pančevo.

On kaže da je tačno da su ga tražili na adresi na kojoj nije bio, ali da se, čim je saznao za to, javio tužiocu.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ OPET SLAGAO – PORODICA STUPILA U ŠTRAJK GLAĐU!

“Pozvao sam tužioca i rekao mu da je prijava protiv mene besmislica. Rekao sam mu da sam na raspolaganju, da sam mu telefon i adresu na kojoj povremeno boravim. Ponudio sam se da dođem, ali mi je on rekao da nema potrebe za tim. Ne znam da li je mislio da mi pošalje novi poziv na adresu koju sam mu dao ili odbaci krivičnu prijavu”, dodaje on za Insajder.

On kaže da ga je prijavu protiv njega podneo odbornik SNS iz Pančeva Ivan Tešić (na slikama iznad), zbog navodnih pretnji i da je zakazano novo saslušanje.

“Nikakvog fizičkog kontakta nije bilo. Na snimku se čuje kako me on provocira. Ne znam šta je razlog za privođenje. Možda da se skrene pažnja sa poplava, o kojima sam govorio”, zaključuje Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ: “SVE NAM JE SUPER, SAMO JE KOSOVO PROBLEM”

Kako su preneli pojedini mediji u februaru ove godine, Tešić je naveo da ga je Jovanović u jednom kafiću fizički napao i pretio mu batinama.

(izvor: insajder.net)

Comments

comments