Politika

Igor Salak (DS): “Nema odustajanja od evropskih integracija”

Dogovoreni Savez za Srbiju, koji bi uskoro trebalo da ozvaniči svoje delovanje, trebalo bi da objedini stranke različitih političkih ideologija. Prvobitna ideja, da se ruši Vučićev režim, valjda ne bi trebalo da bude dovedena u pitanje, ali čini se da stranke koje budu činile ovaj savez neće moći baš tako lako da se dogovaraju o nekim bitnim temama za srpsko društvo.

Posle gafa koji je odjeknuo juče, da se stranke sastaju danas da bi se dogovorile oko podele NEPOSTOJEĆIH MANDATA, kao jedan od mogućih kamena spocitanja može da se pojavi i pitanje Kosova i Metohije.

PROČITAJTE JOŠ: PRIMA 2,5 MILIONA: BAJATOVIĆ JE MOGAO DA NAĐE BOLJE REŠENJE ZA AZOTARU, NAMERNO JU JE GURNUO U STEČAJ!

Na status Kosova različito gledaju stranke ovog (budućeg) bloka. Posle najava da bi Savezu mogli da se pridruže Dveri i DSS Miloša Jovanovića (što za sada deluje kao realan scenario), Demokratska stranka je istakla da neće biti promena u njihovom pogledu po pitanju rešenja kosovskog pitanja.

To je smisao onoga što je rekao zamenik predsednika stranke Igor Salak, čiju izjavu prenosimo u celosti.

– Sa drugim opozicionim strankama se mozemo dogovarati oko rušenja napredno-diktatorskog režima, ali Demokratska stranka nikad neće odustati od Evropskih integracija. Naprotiv, nas Poslanički klub će argumentovano zastupati ideje jasnog Evropskog puta Srbije. Rešenje statusa Kosova svakako ne može biti tačka spajanja sa strankama koje Srbiju vide medju evro-azijskim ili nesvrstanim državama ili koje sa susednim drzavama raspiruju nacionalnu netrpeljivost. Čovek zbog kojeg sam se učlanio u stranku je život dao za viziju DS i Evropsku perspektivu Srbije. Ko sam ja, da mogu tako lako da odustanem…

Jasno je da u DS (moguće i još stranaka u ovom Savezu) imaju suprotan stav po kosovskom pitanju od onih koje zastupaju Dveri i DSS, koje su, ponavljamo, blizu da postanu članice ovog opozicionog bloka.

PROČITAJTE JOŠ: SNS-OVCI NA CRNO PRODAJU NAFTU POLJOPRIVREDNICIMA, PO CISTERNI UZMU I MILION DINARA!

Da li će ovo biti nešto što će predstavljati problem u budućoj saradnji ili ne – ostaje da se vidi.

PROČITAJTE JOŠ: SAŠA MIRKOVIĆ: “P..DO, JEL SI TI NARUČIO OLIVEROVO UBISTVO”?

Comments

comments