Društvo

Nije mogla više: Naprednjaci su je maltretirali mesecima i morala je da podnese ostavku!

Nakon učestalih političkih pritisaka i kako kaže, nemogućnosti da nastavi da radi svoj posao kako treba, direktora Osnovne škole „Momčilo Živojinović“ iz Mladenovca Vesna Vlajić prekjuče je podnela ostavku na tu funkciju.

Podsetimo, pitanje smene Vlajićeve pokrenuto je početkom meseca, o čemu je Danas pisao, „bez ubedljivih argumenata, po zahtevu predstavnika lokalne vlasti u opštini, zato što je politički nebodobnom čini to što nije deo vladajuće SNS ali je i majka Stevana Vlajića, idejnog tvorca lika LJubiše Preletačevića Belog“.

PROČITAJTE JOŠ: PRIMA 2,5 MILIONA MESEČNO: “BAJATOVIĆ NAMERNO GURNUO AZOTARU U STEČAJ, BILO JE I DRUGIH REŠENJA”

Ovako je tada situaciju ocenio sam Stevan Vlajić u otvorenom pismu koje je uputio javnosti ukazujući na „nespretan i bahat“ pokušaj smene njegove majke sa funkcije koju obavlja još od 2007. godine, i to godinu i po dana pre isteka mandata. On je dodao i da se smena priprema kako bi na funkciju došao Miljan Novović, „glavni poslušnik SNS u Mladenovcu“, koji je trenutno zadužen za školski sport u toj opštini, te da iza toga stoji Vladan Glišić (na slici ispod), predsednik opštine Mladenovac. Protiv smene Vlajićeve odlučno se izjasnio kolektiv škole koji je protekle subote održao protestno okupljanje u toj opštini, zajedno sa lokalnim stanovništvom koje podržava njen rad.

 

Ipak, pred početak sednice Školskog odbora, čija je jedna članica iz redova lokalne samouprave i pokrenula pitanje preispitivanja poverenja rada direktorke, Vesna Vlajić je u izjavi lokalnom portalu „Mladenovac uživo“ obznanila da na tu funkciju daje ostavku.

– Podnela sam ostavku zbog pritisaka koje trpimo i ja i kolektiv škole a zbog kojih ne mogu da svoj posao radim kvalitetno. Ovo je iznuđena ostavka, od strane predsednika opštine Vladana Glišića, zbog ličnog animoziteta prema meni, jer sam, kako kaže, „neposlušna, nepodobna i neprilagodljiva“, sta god to značilo. U našem kolektivu to znači profesionalna, kolegijalna i čovek. Drugi razlog je taj što sam majka Stevana Vlajića, jednog od osnivača pokreta „Beli, samo jako“. Moj kolektiv dobro zna da u ovoj školi nikada nije bilo politike, i ni jedan od ovih razloga ne govori o mojoj neprofesionalnosti ili nestručnosti. Imam sreću da smo mi pravi kolektiv koji treba da vaspitava decu i koji još uvek prepoznaje prave vrednosti. Ako one nisu prepoznate u današnjem društvu, to ne znači da bilo ko njih treba da se odrekne- rekla je Vlajićeva.

Na ostavku se, kaže, odlučila jer joj tako zakon dozvoljava da posle 28 godina rada ostane u radnom odnosu. „Ukoliko bi Školski odbor doneo predlog o razrešenju, ja bih čekala odgovor ministra od sedam dana do godinu. To bi značilo da ja čitav taj period kao direktor treba da radim pod pritiskom, verovatno kako mi se naredi, što nisam nikad radila, i ne bih dovodila svoj kolektiv u tu situaciju“, navela je Vlajićeva, koja će biti preraspodeljena na mesto učitelja u izdvojenom odeljenju Rajkovac.

PROČITAJTE JOŠ: SNS-OVI PRODAJU NAFTU POLJOPRIVREDNICIMA NA CRNO, PO CISTERNI UZMU OKO MILION DINARA!

Ona je dodala da Školski odbor nije tražio preispitivanje zakonitosti njenog rada, jer nijen podneta prijava službi inspekcije na osnovu čijih dokaza bi moglo o tome da se raspravlja. „A bilo je mnogo neosnovanih prijava ranije, tako da znaju da tu nema ničega nezakonitog. Sada donose odluke na osnovu insinuacija. Ono što je strašno je to što su u njihovim rukama i nož i pogača“, rekla je Vlajićeva a preneo portal „Mladenovac uživo“.

O navodima da je potencijalni kandidat za mesto direktora pomenuti Miljan Novović, Vlajićeva kaže da se on „već dve godine samopromoviše kao direktor, obećava i preti ljudima“ te da „ako nije bio u kampanji za direktora, onda je obmanuo kolektiv i javnost“. Vlajićeva je naglasila da će, „ukoliko bude potrebno, kolektiv objaviti prepiske koleg Novovića sa „nadređenima“ o tome „šta treba da se uradi, ko treba da se uceni, koja dokumenta treba da se iznesu iz škole“. „Mi smo primer dobrog kolektiva, i molim roditelje da ako bude bilo problema u organizaciji škole, ne dolaze kod ovih ljudi, već direktno u kabinet predsednika opštine“, zaključila je Vlajićeva.

„Argumenti za smenu na koje ukazuju pojedinci iz Školskog odbora su gomila apsurda. Sve što se navodi kao sporno je dokumentovano. Vesna Vlajić i njeni zaposleni godinama su opterećeni stalnim jalovim inspekcijama zbog kojih ispaštaju svi (tako se bespotrebno povećava posao čak i ljudima iz inspekcije), anonimnim predstavkama i pismima „zabrinutih roditelja“ (koji su sve samo ne roditelji dece u školi)“, naglasio je u otvorenom pismu Stevan Vlajić.

PROČITAJTE JOŠ: SAŠA MIRKOVIĆ: “P..DO, JEL SI TI NARUČIO OLIVEROVO UBISTVO”?!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments