Društvo

Isidora Bjelica i Pajkić dobili 350.000 iz budžeta Beograda

Pajkić i Bjelica su ispunili kriterijume na gradskom konkursu za finansiranje kulturnih projekata, iako mnogima ni ovaj put nije jasno kako.

Nedavno je završen Konkurs grada Beograda, na kome su dodeljena sredstva za (su)finansiranje projekata u kulturi za 2018. godinu u oblasti likovne, primenjene, vizuelne umetnosti, dizajna i arhitekture.

Jubilej – 20 godina Suzane Perić na kokursu je dobio 400.000 dinara, što je izazvalo priličnu buru u javnosti, jer mnogima nije jasno na osnovu čega je iz gradskog budžeta za finansiranje likovne umetnosti izdvojen toliki novac za projekat modne dizajnerke i kakve ona zapravo veze ima s kulturom.

Tim povodom zatražena je ostavka sekretarke za kulturu Ivone Jevtić zbog “malverzacija na gradskom konkursu”.

Pomenuti konkurs ponovo se našao u žiži javnosti, ovog puta zbog Udruženja Isidore Bjelice i Nebojša Pajkića, koji su u domenu zaštite ljudskih prava u domenu ishrane za svoj projekat dobili 350.000 dinara.

Oni su ispunili kriterijume na gradskom konkursu za finansiranje kulturnih projekata, iako mnogima ni ovaj put nije jasno – kako?

Tviteraši nisu štedeli dobitnike finansijskih sredstava ni ovog puta, a ovo su samo neke od objava:

“Suzana Perić koja je za proslavu 20 godina svog rada dobila 400.000 dinara. Udruženje Isidore Bjelice i Nebojše Pajkića čiji je domen zaštita ljudskih prava u domenu ishrane – za svoj projekat je dobilo 350.000 dinara.”

(Izvor: Espreso.rs)

Comments

comments