Politika

Izbori su tek za mesec dana, a VEĆ ZABELEŽENA PRVA IZBORNA NEREGULARNOST

Predsednik Dveri i jedan od lidera Saveza za Srbiju Boško Obradović ocenio je da je već zabeležena izborna neregularnost pred lokalne izbore u Lučanima koji su zakazani za 16. decembar.

On je istakao da je Izborna komisija u Lučanima na jučerašnjem sastanku utvrdila izgled obrasca za prikupljanje potpisa za predaju izborne liste, ali niko drugi od učesnika na izborima nije imao mogućnost uvida u taj dokument dok Srpska napredna stranka (SNS) nije predala svoju izbornu listu.

„To je već prva zabeležena izborna neregularnost na samom startu izborne trke“, rekao je Obradović novinarima.

SNS u Lučanima predala je sinoć Opštinskoj izbornoj komisiji u Lučanima listu odborničkih kandidata.

Obradović je dodao da je „posebno zanimljiv“ naziv izborne liste SNS-a.

Izborna lista SNS u Lučanima nosi naziv „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Lučane i Dragačevo – Srpska napredna stranka“.

„Ponovo je Aleksandar Vučić kandidat za predsednika opštine Lučani jer očito da SNS drugog kandidata nema. Medju kandidatima za odbornike ne nalazi se ni jedan od dvojice poverenika SNS u Dragačevu, ni Slobodan Jolović, aktuelni načelnik Moravičkog okruga, ni Aleksandar Pajović, aktuelni direktor Doma zdravlja u Čačku“, rekao je Obradović.

On je ocenio da se sloganom liste „Zato što volimo Lučane i Dragačevo“, ponovo pravi podvojenost izmedju gornjeg i donjeg Dragačeva koja je obeležila i prethodne četiri godine vlasti SNS u ovoj opštini.

„Da li su i Lučani u Dragačevu i dokle će se više insistirati na ovim podelama koje su donele samo štetu u prethodnom periodu? Izborna lista SNS je najbolja slika propasti dosadašnje dragačevske vlasti. Zato je 16. decembar velika šansa za početak političkih promena u Dragačevu“, rekao je Obradović.

(Izvor: Beogradski-glas.rs)

Comments

comments