Politika

SAV LJUDSKI TALOG JE TAMO: Ubica i silovatelj funkcioner Srpske Napredne Stranke

Tomislav Ž. Nikolić, koji je 1974. godine osuđen zbog pokušaja silovanja učenice Medicinske škole Milice Kostić, danas je član Saveta Mesne zajednice Lazarica i Srpske napredne stranke.

Milica Kostić, 18-godišnja učenica Medicinske škole, tragično je nastradala 2. septembra 1974. godine. Da bi se spasila od Nikolića i trojice njegovih prijatelja koji su hteli da je siluju skočila je sa 11. sprata „Rubinove“ kule, kod Fontane u Kruševcu.

Nikolić je osuđen na 13 godina zatvora a iza rešetaka je proveo devet i po godina.

Pre nekoliko godina postao je i politički aktivan. Kao član Srpske napredne stranke decembra 2013. godine izabran je za člana Saveta Mesne zajednice Lazarica.

– Savet mesne zajednice ima devet članova a Tomislav Nikolić je običan član. Redovno prisustvuje sastancima i dosta je aktivan – kazali su nam u MZ Lazarica.

Nešto drugačije mišljenje imaju ljudi koji rad ovog organa prate sa strane.

Milan Jovičić je predsednik saveta MZ Lazarica postao pre pet dana.

– O tom čoveku najbolje je da pitate one koji su ga glasali. Ja sam ga video samo jednom ili dva puta, na sastancima. Ne znam ništa o njemu – rekao nam je u telefonskom razgovoru Jovičić.

Od Milorada Mikija Nikolića, predsednika Mesnog odbora SNS u Lazarici, nismo uspeli da dobijemo izjavu o stranačkom angažmanu bivšeg robijaša.

Tomislav Nikolić je svoju kampanju za mesto u savetu mesne zajednice vodio sa stranačkim obeležjima iako na ovim izborima ne učestvuju političke partije već građani.

(Izvor: blic.rs)

Comments

comments