Društvo

JAD I BEDA: Evo šta je utvrdila Zdravstvena inspekcija o skandalu u Kragujevcu

U izveštaju Zdravstvene inspekcije stoji da je utvrđeno da u kragujevačkom domu zdravlja pedijatri nisu odbili da pregledaju dete, a to je suprotno tvrdnji majke Violete Cvetković, koja je video snimak o navodnom odbijanju lekara da pomognu njenom bolesnom detetu u petak postavila na svom Fejsbuk profilu.
Inspektor Zdravstvene inspekcije obavio je takozvani vanredni nadzor u Dečjem dispanzeru DZ Kragujevac i uvidom u medicinsku dokumentaciju utvrdio da je dete, ipak, pregledano.Inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da je pedijatar dr Boban Čupić obavio pregled deteta Violete Cvetković, u vremenu od 10:13 do 10:28 časova, u petak 19. 10. 2018. godine.

To piše i u izveštaju Zdravstvene inspekcije, a gde će se nadležni organ oglasiti i zvaničnim saopštenjem.

– Kopija medicinske dokumentacije o pregledu deteta stavljena na uvid i predata zdravstvenom inspektoru. Naloženo je i nadležnima u kragujevačkom domu zdravlja da se sprovede takozvana unutrašnja provera kvaliteta stručnog rada u vezi sa lečenjem deteta, ali da se uzmu i izjave zdravstvenih radnika – navodi izvor “Blica”.

Prema njegovim rečima, majka je, posle obavljenog pregleda njenog deteta u ordinaciji dr Čupića, neovlašćeno snimala lekare u Dečjem dispanzeru istovremeno objašnjavajući “situaciju” u kameru i to potom postavila na društvene mreže.

– Tako je izazvala lavinu negativnih komentara i nanela nesagledive posledice po lični integritet i ugled lekara i njihovih porodica, ali i čitavog zdravstvenog sistema u Srbiji. Zbog uvrede časti i ugleda “snimljeni” pedijatri iz kragujevačkog doma zdravlja, a čiji su snimci postavljeni na Fejsbuk, podneli su prijavu MUP protiv te majke – kaže izvor “Blica”.

Podsetimo, čitava priča preplavila je društvene mreže i izazvala lavine komentara, kada je Violeta Cvetković postavila svoj snimak iz DZ u Kragujevcu na svoj Fejsbuk profil. Ona je tokom snimanja lekara tvrdila da su oni odbili da pregeldaju njenu devojčicu, staru 20 meseci, a koja je u tom trenutku imala visoku temepraturu.

(Izvor: ikragujevac.com)

Comments

comments