Društvo

Janković pozvao “u partizane”, Zrenjaninci ga optužili da je zloupotrebio skup

Mizeran i bedan pokušaj skupljanja sitnih političkih poena na temi toliko važnoj za naš grad, nezapamćen je u modernom političkom ali i kulturnom životu, saopštila je nevladina organizacija „Skaska“ povodom pojavljivanja političara Pokreta sslobodnih građana na skupu u Zrenjaninu.

PROČITAJTE JOŠ: I VUČIĆU I ĐURIĆU JE TREBAO OVAJ INCIDENT!

Reagovanje je usledilo nakon održane tribine “Stop revizionizmu” koju su Novi optimizam i Skaska organizovali u Kulturnom centru.

-Kao suorganizatori oštro se ograđujemo od političke zloupotrebe gospodina Saše Jankovića na tribini održanoj 27. marta u Kulturnom centru. Još jednom hvala svima koji se iskreno zalažu svojim delima za antifašizam i odbranu demokratije kroz inicijativu protiv promene imena našeg grada, a političkim oportunistima poručujemo da se stide – navode u udurženju Skaska.

PROČITAJTE JOŠ: SKANDAL: AIR SRBIJA SKUPLJE NAPLAĆUJE KARTE LJUDIMA IZ SRBIJE NEGO STRANCIMA

Organizacija Sklaska zahvalila se svim Zrenjaninkama i Zrenjanincima, sjajnim učesnicima tribine, koji su došli, govorili i podržali inicijativu „Stop revizionizmu – da Zrenjanin ostane Zrenjanin“, svima koji se iskreno zalažu svojim delima za antifašizam i odbranu demokratije kroz inicijativu protiv promene imena njihovog grada. Na tribini su o simbolici 27. marta, protestima protiv Trojnog pakta i revizionizmu govorili reditelj Želimir Žilnik, advokat Vlatko Sekulović, muzičar Marko Šelić Marčelo, profesor Zlatko Jelisavac, predsednik Saveza Antifašista Vojvodine Duško Radosavljević, istoričar Srđan Milošević i novinar Ljubomir Živkov.

Janković – Vreme je za nove partizane

-Ovakva pitanja, koja se bave revizionizmom, su duboko zadiranje u našu privatnost. Kao što je ovde rečeno, fašizam nije mrtav. Ja, koji nisam Zrenjaninac, čestitam vama u Zrenjaninu što pokrećete ovaj talas novog optimizma da je Srbija ipak zemlja antifašizma. Pre nekih godinu dana sam bio ovde, bila je puna sala i bilo je puno pozitivne energije. Šta se desilo u međuvremenu, izgleda da moramo da prihvatimo da ovo čemu se suprotstavljamo nećemo oboriti preko noći, da to nije zmaj od papira, tako da ćemo morati ozbiljno da se potrudimo. Šta gubimo ako to ne uradimo ? Jednom kada se budu svodili računi, neke nove generacije rećiće moji preci su ovo uraduli ili nisu uradili. Vreme je da možda idemo u neke nove partizane, simbolično govoreći – rekao je na kraju tribine, u vreme diskusije, Saša Janković iz Pokreta slobodnih građana.

PROČITAJTE JOŠ: RTS U SARADNJI SA “KOSOVSKOM POLICIJOM”! ODAKLE OVAJ VIDEO?

(izvor: danas.rs)

Comments

comments