Društvo

Jedan od pet miliona Vulina

Kada je u povodu godišnjice završetka Prvog svetskog rata na 10 lokacija širom Srbije održana vojna vežba “Vek pobednika”, među vojnim analitičarima se povela debata da li ministru odbrane Aleksandru Vulinu to treba računati kao da je služio vojsku.

Jer svi oni koji su služili vojsku bili su u životu na možda dve, tri vojne vežbe, a on je čovek bio na 10 istovremeno. I to u direktnom prenosu.

Time smo, smatralo se među analitičarima, dobili Teslino tajno oružje – Vulina koji upada u kadar RTS na svih 10 vojnih vežbi.

PROČITAJTE JOŠ: OKO 12 HILJADA POLICAJCA SE PRIDRUŽUJE PROTESTIMA!

– To ni Rusi nisu uspeli da smisle! Čak i na onim vojnim vežbama gde gledaoci nisu jasno videli Vulina, nalazio se stelt model Aleksandra Vulina koji je idelan za one koji su nekada u životu rekli: “Ne mogu više da gledam ovog Vulina!” – bili su tada ushićeni vojni analitičari, posebno Lazanski Miroslav, koji je, takođe, tada uspeo da prenosi deset vojnih vežbi istovremeno, što ga je preporučilo da bude komentator na sledećem Svetskom prvenstvu u fudbalu, jer samo on može istovremeno da prenosi 10 utakmica u istom momentu. Što će biti značajna ušteda za RTS koji po tim Mundijalima obično vuče po 10 komentatora.

Onda se u vojnim krugovima počelo razmatrati kako ne bi bilo loše, kao što Rusi imaju “kalašnjikov” nazvan po Mihailu Kalašnjakovu, da mi smislimo neka oružja tipa Vulin koja bi brendirali po ministru odbrane.

Na primer, da imamo nenavođeni projektil “Vulin 2019”, jer on ponekad izgleda ko da nije baš sasvim navođen, a ponekad ima sva svojstva projektila, i to nenavođenog. Zatim, da se napravi bespilotna letelica Aleksandar Vulin, jer on ponekad i deluje ko da mu fali neki pilot. Bespilotni Vulin bio bi strah i trepet neprijateljske žive sile, ocenjeno je u vojnim krugovima. Zatim, razmatralo se da se napravi bestrzajni top Aleksandar Vulin, jer on ponekad izgleda ko da ništa ne može da ga trzne iz njegove uloge čoveka koji nije sav svoj, jer je on uvek više “sav njegov” ili “sav njen”, u zavisnosti da li ga je angažovao Vučić Aleksandar ili Marković Mirjana, zvana Mira.

I puškomitraljez Maksim, koji je postojao u Prvom svetskom ratu, pa se po njemu govori ono: “Lupa ko Maksim po diviziji”, mogao bi da se nazove puškomitraljez Vulin, te bi se onda govorilo: “Lupa ko Vulin po diviziji” – bila je takođe jedna od ideja na sesijama: “Kako brendirati Vulina u vojne svrhe”.

Međutim, onda se jednog dana ministar odbrane Vulin pojavio na RTS- u i rekao da ide da služi vojsku. Pre početka te emisije trebalo je da piše: “Ovaj program sadrži plasiranje Vulina”, ali je to izostavljeno, te je Vulin svima, čak i onima koji nisu mogli da ga gledaju, jerbo nisu bili upozoreni, objasnio zašto je u Srbiji lakše biti ministar odbrane nego varilac.

Suština ubrzanog kursa za varioca jeste da polaznik nauči postupak kojim se ivice metala zagrevaju do tačke topljenja, da bi se u takvom stanju izvršilo spajanje. Kurs traje od tri do devet meseci i posle toga ste osposobljeni da uspešno spojite dva metala i da radite u Norveškoj, Nemačkoj i gde god vam je volja da radite, samo nemojte da radite u Srbiji, jerbo je to neisplativo.

PROČITAJTE JOŠ: NA ČELU ODBORA KOJI TREBA DA SMENI SIMONOVIĆA JE – DRAGOLJUB SIMONOVIĆ!

Suština ubrzanog kursa za ministra odbrane jeste da naučite kako da spajanjem najmanje dva ministra Vulina napravite jednog ministra Vulina. Kurs traje 15 dana i posle toga ste osposobljeni da budete kompletan ministar Vulin u Srbiji, samo nemojte u Nemačkoj ili Norveškoj, jer vas tamo nikada ne bi ni anagažovali.

– Koji će nam moj takav profil? – kažu u Norveškoj i Nemačkoj na pomen ovog deficitarnog zanimanja koje je traženo samo u Srbiji.

Zato sve više varilaca odlazi u Norvešku i Nemačku, dok u Srbiji ostaju samo kompletni Vulini, koji su jedan od glavnih razloga zašto varioci, inženjeri, lekari, zubari i pekari odlaze što dalje odavde, odnosno što dalje od države kompletnih ministara Vulina.

Oni koji ne odlaze zbog kompletnih Vulina, opet, odlaze zbog kompletnih idiota, koji su takođe pokušaj države Srbije da od viška idiota napravi jednog, i to kompletnog. Ubrzani kurs za pravljenje kompletnih idiota ne traje 15 dana kao za kompletne Vuline, već kompletni idiot možete postati za samo jednu noć. Ako se potrudite.

Sličnost kompletnih idiota u odnosu na kompletne Vuline jeste što su oba ova zantska profila pod zaštitom države, koja gaji i štiti te retke endemske vrste koje uspevaju samo u našem podneblju.

– I nije tačno da kompletni Vulini i kompletni idioti ne služe ničemu. Služe meni – zna da kaže predsednik Vučić kada ga Nemci i Norvežani pitaju – čemu služe, na primer, kompletni Vulini, koji ničemu ne služe nigde u svetu.

– Evo diplome, znači, ja sam sad kompletan ministar Vulin! – reći će kompletni ministar Vulin kada za dve nedelje izađe sa kursa za kompletene Vuline koji se održava u požarevačkoj kasarni i traje 15 dana, dok kurs za varioca, ko što znate, traje od tri do devet meseci. Zato što je varilac daleko komplikovanija delatnost od ministra odbrane u Vladi Srbije, što može biti faktički svako kad se kompletira.

Pokazna vojna vežba “Jedan od pet miliona Vulina”, nastaviće se…

PROČITAJTE JOŠ: IZVRŠITELJI HARAJU SRBIJOM, JEDAN OD NJIH ZA 20 MESECU UZEO 1,7 MILIONA EVRA!

(izvor: N1)

Comments

comments