Društvo

“Jeftinim stanovima” promovišu korupciju i pljačku!

Vojni sindikat Srbije upozorio je na lažna obećanja koja političari daju o izgradnji jeftinih stanova za pripadnike službi bezbednosti, ističući da je poslednji slučaj kada se to najavljivalo za mart.

“Ne postoji tema o kojoj se više pričalo, gromoglasno najavljivalo i (zlo)upotrebljavalo u izopačenom političkom marketingu, nego što je to izgradnja jevtinih stanova za pripadnike službe bezbednosti”, ukazuje vojni sindikat u saopštenju.

Sindikat podseća da je u najavama političara u Srbiji izgrađeno 17.400 stanova za pripadnike Vojske Srbije, MUP i bezbednosnih službi, po ceni od 500 evra po kvadratu, a da je stvarna situacija “da godinama kasnije, ni ašov u zemlju nije zaboden, a kamoli izgrađen i jedan stan”.

Poslednji termin za početak izgradnje, bar prema najavi ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukturu iza januara, bio je mart. Decidirano ministarka Zorana Mihajlović je izjavila u januaru: “Pripremili smo lokacije na kojima mogu da se grade stanovi već od marta, u šest gradova”. Mihajlović je nakon druge sednice Komisije za pripremu predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti rekla da je “zasad određena jedna lokacija u Beogradu, a stanovi će se takođe graditi i u Vranju, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu, Novom Sadu”.

“Ne znamo da li ta Komisija za pripremu predloga zna da je sezona građevinskih radova poodavno počela? Znaju li pojedini ministri, političari i njihovi satrapi da se igraju sa ugledom institucije kojoj narod najviše veruje, predstavljajući narodu paralažu sa izgradnjom “jevtinih stanova“- koji su sve samo to nisu”, ukazuje Vojni sindikat.

Taj sindikat upozorava da su, kao i do sada, svega što su se u poslednjih 30 godina dohvatili srpski političari, a bez uključivanja predstavnika reprezentativnih sindikata u realizaciju projekta-obesmisli su i zloupotrebili.

“Otuda sa punim pravom očekujemo da se kroz ovaj “program izgradnje” po ko zna koji put promoviše korupcija, pljačka sa lokacijama za izgradnju, besomučna propaganda koja već godinama traje i na kraju-najbrutalnija zloupotreba prilikom eventualne njihove dodele”, navodi se u saopštenju.

Već slutimo da bi prvi u redu za ključeve stajali svi poltroni, karijeristi, klimoglavci i korupcionaši iz Generalštaba i Ministarstva odbrane, kao i ostalih službi bezbednosti jer je najnoviji stambeni pravilnik u VS tako napravljen, naravno opet iza leđa reprezentativnog sindikata, naglašava Vojni sindikat.

(Izvor: Pravda.rs)

Comments

comments