Politika

Jeremić napušta SZS, nesuglasice sa Đilasom kulminirale?!

Kako prenosi Blic, lider Narodne stranke Vuk Jeremić i lider stranke Slobode i pravde Dragan Đilas odlučiće uskoro o sudbini Saveza za Srbiju ali odluka o izlasku Narodne stranke iz te koalicije je već donešena.

Sagovornik Blica objasnio je da je koncept bojkota bio tačka oko koje su se okupljale stranke i pokreti u Savezu za Srbiju te kako je ta tačka zatvorena i izbori završeni sada “mora da se krene dalje”.

Na glavnoj sednici Predsedništva Narodne stranke održanoj pre par dana, navodi Blic, razgovaralo se o budućnosti Saveza za Srbiju i Narodne stranke u toj koaliciji, a jedna od dogovorenih stavki jeste i ta da Narodna stranka već sada kreće u pripreme za naredne izbore.

Redakcija Gerile je kontaktirala izvore u Narodnoj stranci koji su nam objasnili da lider te stranke Vuk Jeremić i potpredsednik Zdravko Ponoš već duže vreme gaje određenu dozu netrpeljivosti prema lideru SSP-a Draganu Đilasu koji “nameće svoje autokratske stavove, a često i preko svog poltrona Janka Veselinovića”.

Naš sagovornik navodi da Narodna stranka “neće postati ispostava Dragana Đilasa, kao što je to slučaj sa Dverima, Demokratskom strankom i Jankom Veselinovićem”.

Istaknuti član Narodne stranke dodaje i da se sam vrh te stranke “nadao” da će prvi iz Saveza za Srbiju istupiti Dveri, kako “ljudi Dragana Đilasa ne bi optužili Narodnu za rušenje SZS”.

“Neki plan među pojedinim liderima SZS-a je bio da Boško (Obradović) istupi pa da ga na poziciji tog “kontraverznog člana” SZS-a zameni Sergej Trifunović. Međutim, Sergej se otrgao kontroli, a na iznenađenje svih nas Boško je počeo još više da podilazi Draganu (Đilasu) iako ga je zbog takvog ponašanja napustilo dosta članova”, navodi član Narodne stranke (ime poznato redakciji).

Naš sagovornik tvrdi da je i Draganu Đilasu već duže vreme jasno da je SZS-u odzvonilo, pa u javnosti sve više forsira termin “Srpska opozicija” umesto Savez za Srbiju, kako bi amortizovao krah ovog opozicionog bloka i zamenio ga nekim novim, u suštini pregrupisanim SZS-om.

Comments

comments