Politika

Jeremić: Vlast planira da od Divčibara napravi Kaluđericu

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas u Valjevu da čelnici tog grada planiraju da od Divčibara naprave „mešavinu Kaluđerice i crnogorskog Zlatibora“ pospešivanjem nekontrolisane „divlje tajkunske gradnje“ na toj planini, a da će po promeni vlasti odgovarati svi koji su u to umešani.

„Valjevom iz senke vedri i oblači potpredsednik Izvršnog odbora SNS-a Branko Malović i postavlja podobne kadrove na važne funkcije u gradskoj upravi, od kojih neki nisu iz Valjeva“, rekao je Jeremić na konferenciji za novinare u Valjevu, gde su otvorene i osveštane prostorije Narodne stranke.

Jeremić je istakao da će sadašnje zloupotrebe biti do kraja procesuirane u budućnosti i da će „sigurno biti krivično gonjeni i odgovarati oni koji budu pokušali da od Divčibara naprave Kaluđericu“.

„U tome je predviđeno da ključnu ulogu odigra nova glavna urbanistkinja Valjeva Jasna Mićić, koja bi trebalo da razmisli kako će se i na koji način ponašati u vezi sa parcelama na Divčibarama. Neka član Gradskog veća Valjeva Vladimir Blagojević, koji ima firmu koja obnavlja mesne zajednice i gradi na Divčibarama, razmisli da li je u sukobu interesa“, rekao je Jeremić.

Comments

comments