Politika

Jerkov: “Demokratskoj stranci nije mesto u Savezu za Srbiju, ali ću ipak učestvovati u kampanji bojkota izbora”

Izvor: N1
 Poslanica Demokratske stranke u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov iskazala je da njenoj stranci nije mesto u Savezu za Srbiju , ali da će ipak učestvovati u kampanji bojkota izbora i doprineti istoj.

 

Izvor: N1

“Ipak, bitno je utvrditi jasna merila pa da možemo da kažemo da je kampanja uspela ili da kažemo da kampanja nije uspela”, rekla je Jerkov večeras u Upitniku na RTS-u.

Dodala je da se SzS ideološki razlikuje od DS, i da je i pre uvreda koje je lider Dveri Boško Obradović uputio poslaniku Dragoljubu Mićunoviću i bivšem predsedniku stranke Borisu Tadiću, smatrala da stranci tamo nije mesto.

Izvor: N1

Poslanica Srpske napredne stranke Sandra Božić rekla je da izborni uslovi nikada nisu bili bolji i navela izmene izbornih uslova kao što je ažuriranje biračkog spiska.

Sa druge strane, zamenica predsednika pokreta Dosta je bilo Branka Stamenković rekla je da ne postoje uslovi za fer izbore u Srbiji.

 

Izvor: N1

Navela je da smanjenje izbornog cenzusa nije sporno, ali da sumnja u iskrenost želje vladajuće stranke da poboljša uslove za fer i slobodne izbore.

Rekla je da je njen pokret u decembru na jedan dan prekinuo bojkot parlamenta da vidi da li je stanje u toj instituciji poboljšano, ali da promena nije bilo.

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Predrag Marković rekao je, komentarišući najavu formiranja koalicije SNS-SPS, da je bolje da se ide na dve liste, jer više stranaka u parlamentu znači poboljšanje politike u Srbiji.

gerila.rs

 

Comments

comments