Društvo

JOŠ JEDNA OD JUTKINIH ŽRTAVA odlučila da izađe u javnost, ovo je njena priča

Posle svega mirnije spavamo. Jutkina moć je neuporedivo manja nego pre godinu dana. Navijamo da bude kažnjen, pratimo redovno suđenja – kaže u ispovesti za “Blic” Andreja Bojić, otac Snežane Bojić, jedne od Jutkinih žrtava.

Nakon što je Jutkina sekretarica Marija Lukić javno pre više od godine ispričala kroz kakvu je agoniju prošla i kako je i koliko trpela uznemiravanja predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke, Bojići su se ohrabrili i istupili javno. Nedavno su bili u poseti redakciji “Blica”.

PROČITAJTE JOŠ: NAMERNO LAŽE: SNS FUNKCIONER POMEŠAO ČE GEVARU I ZASTAVU ALBANIJE

Kako iz ove perspektive gledate na sve što vam se događalo?

Andreja: Ne mogu da oprostim sebi što nisam ozbiljnije shvatio reči sina. On je mlađi, bolje vidi. Nakon što je Jutka zaposlio Snežanu u biblioteci u Brusu, jedne večeri se iznenada pojavio u Žunji i poslao Sneži poruku da je tu. Ona nam je prenela, a ja sam se naivno obradovao. Bio sam srećan da mogu da ga ugostim i rekao sam ćerki da ga pozove. On je došao, jeo, pio. U jednom trenutku, sin Nenad me je pozvao i rekao: “Tata, jesi popio neku, jesi skinuo šešir i klanjaš se predsedniku, ali moram da ti kažem da Jutka guta Snežu ko žabu očima, povedi računa”. Ja sam mu rekao da ne preteruje, da nam je učinio i da je gleda kao svoje dete. Jutka je Snežani slao poruke “srce moje malo”, “moje bibliotekarče”, “cmokić”… Ja sam dobio krila. Zašto? Zato što sam bio uveren da mi je pravi prijatelj.

U tim trenucima već je bilo neprijatnosti. Jeličić je dolazio na radno mesto Snežane u biblioteku, hvatao je za ruku i pitao je da li ga “volka”. Ona je sve ispričala majci.

Andreja: Ja tada nisam znao za to. Supruga je savetovala da persira Jeličiću, da mu se obraća sa “gospodine predsedniče” i da bude profesionalna.

Snežana: Imali smo tri susreta i tri neprijatnosti. Prvi put je pokušao da me poljubi ispred direktorke biblioteke, inače njegove sestre Nataše Jeličić. Uhvatio me je za ramena, a ja sam se izmakla. Pogledala sam direktorku, a ona je odobravala njegov postupak. Nisam mogla da verujem.

Kako su izgledala ostala dva susreta?

Snežana: Primorao me je da mu dodirnem genitalije, stavio je moje ruke na to mesto. Bilo je odvratno! Odvratno. Potom je stavio meni ruku pod suknju. Počela sam da plačem. Pitala sam ga za porodicu, pokušala sam da promenim temu i tok tog susreta. Posle toga sam mu poslala poruku da me uznemirava, a on je pitao kako to radi. Rekla sam: “Znate vi dobro”. Treći i poslednji put zaključao je vrata i tražio da ga poljubim u obraz, jedva sam se izvukla i pobegla, a on je ostao zajapuren. Rekao mi je prethodno da sve “mora da ostane pod kamenom, da ne pričam tati ništa”. Govorio mi je i da može da mi bude i otac i ljubavnik, samo ne muž i dečko.

Andreja, Snežana vas je tada pozvala da dođete po nju. Saznali ste kroz šta prolazi?

– Pitala me je da li dozvoljavam da neko dira moje dete. To je bio kraj! Sve sam shvatio.

Vi tada, ipak, slučaj niste prijavili policiji?

Andreja: Otišao sam u Upravu kriminalističke policije u Kruševcu. Tamo su me molili da podnesem prijavu, a ja sam njih molio da ne preduzimaju ništa, jer sam tada bio uveren da smo usamljen slučaj, a plašio sam se Jutkine moći. Inspektor mi je udovoljio. Posle toga, Snežana pada u krizu i završava 12 dana na psihijatriji. Zvao sam Jutku, pisao mu poruke da treba da je zove, da joj se izvini i podrži je. On je ignorisao.

Zašto ste mu to tražili? On nije čovek, napastvovao je vaše dete?

Andreja: Ljudski sam hteo da postupi, dete mi je bilo u bolnici.

Kada ste odlučili da ga prijavite i ispričate “Blicu”?

Andreja: Da Marija nije izašla u medije, mi sigurno ne bismo. Dala nam je krila. Videli smo da nismo sami.

Kako su komšije reagovale, ljudi u vašem selu, Brusu?

– Na početku je trećina bila na našoj strani, dve trećine su bile protiv. Govorili su da smo ludi, da lažemo, ko smo mi da diramo Jutku, on je doveo asfalt?! Danas je situacija daleko više u našu korist. Možda je samo pet odsto uz njega, ostali podržavaju nas.

PROČITAJTE JOŠ: SNS DEFINITIVNO DOTAKAO DNO: NAPREDNJACI OBJAVILI MUZIČKU NUMERU POSVEĆENU ĐILASU

Insistirate na tome da se politika ne meša u ovaj slučaj. Zašto?

Andreja: Nikada se nismo žalili ni na državu ni na predsednika. To je samo Jutkina stvar, on je odrastao čovek i jedini krivac. Pisao sam predsedniku Vučiću i dobio sam odgovor iz njegovog kabineta. Imali smo sve vreme zaštitu naše policije i u tom smislu nismo bili ugroženi, to se ne sme zaboraviti. Daj bože da je kriminalistička policija u celoj državi kao ova naša! Jutka je sve vreme lagao da država stoji iza njega. A nije. Nas plaši tužilaštvo i sud. Tužilaštvo je odbacilo naše slučajeve, sve osim Marijinog, a i sud u Brusu je Jutkin, to nije tajna.

Snežana, kako se posle svega osećate?

– Bolje. Uzimam minimalnu terapiju, ali se osećam i zdravije i hrabrije. Čekam 10. april da odem na sud i kao svedok dam izjavu.

Jutka nudio posao i pare da povučemo prijavu

Još jedan dokaz u prilog tezi da je tužilaštvo pogrešilo kada nije podiglo optužnicu u Snežaninom slučaju je taj što je Jeličić pokušao da vas podmiti da odustanete od svega. Kako je to izgledalo?

Andreja: Došao je drug mog sina. Jutka ga je poslao da pregovara. Tražio je da Snežana povuče prijavu, a da će zauzvrat dobiti posao i ona i sin. Osim toga, nudio je i novac – “10.000, 15.000, 20.000 evra, nije problem, koliko god treba”. Tražili su da Snežana izađe i javno kaže da je lagala. Po savetu koji sam prethodno dobio od policije, prihvatio sam. Na putu do kafane u kojoj je trebalo da se sretnem s Jutkom, prišao sam policajcu i rekao mu gde idem. Čekao sam Jutku 45 minuta, ali se nije pojavio. Snimili smo sve šta nam je nuđeno i audio snimak smo predali policiji. Ipak, tužilaštvo se nije zapitalo zašto Jeličić sve to nudi ako nije kriv.

PROČITAJTE JOŠ: SNS NE POSUSTAJE: PRETNJE SUDIJI ZBOG UČEŠĆA U PROTESTU

(izvor: blic.rs)

Comments

comments