Politika

Jovanović: “Beogradska vlast rebalansom budžeta sebe častila sa 18 MILIONA”!

Odbornička grupa Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda upozorila je danas da je rebalans gradskog budžeta, najavljen za kraj jula, još jedan korak “u pogrešnom pravcu za Beograd i definitivni dokaz da ova vlast ne radi u interesu običnih ljudi”.

PROČITAJTE JOŠ: FIRMA KOJA TRENUTNO UNIŠTAVA KOŠUTNJAK JE U VLASNIŠTVU NOVOG SNS-OVOG GRADSKOG URBANISTE!

“Neverovatno je da dok Beogradjanima nisu obezbedjene osnovne javne usluge, poput besplatnih udžbenika, obdaništa i obroka u školama, vlast povećava izdatke za samu sebe. Naime, rebalansom se planira da se budžet za kabinet gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i gradskog veća poveća za 18,3 miliona dinara, odnosno za 22 odsto”, navodi se u saopštenju koje je potpisao šef odborničke grupe SZS i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

Loading…

Jovanović je naveo da se rebalansom uvećavaju troškovi za privatne prevoznike za milijardu dinara, čime se nastavlja pogubna politika favorizovanja privatnika na štetu GSP-a.

Zamenik Goran

“U rebalansu se ponovo prihod od naplate karata računa kao budžetski prihod, što je nezakonito i protivno instrukcijama Državne revizorske institucije. Na ovaj način se lažni suficit koristi kao opravdanje za nastavak besmislenih projekata poput gondole, pasarele, ili jarbola”, dodao je Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ: LASTA OŠTEĆENA ZA NAJMANJE 100 HILJADA EVRA!

Odbornička grupa Saveza za Srbiju smatra da sa ovom vlašću nema sreće za Beograd i Srbiju i učiniće sve da oni što pre odu u istoriju, istakao je Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ: BUJOŠEVIĆ SAM SEBI PRODUŽIO UGOVOR I OSTAJE NA ČELU RTS!

(izvor: BETA)

Comments

comments