Politika

Jovanović: Napadi SNS-a na Novakovića i njegovu porodicu su nastavak radikalske politike mržnje

Narodna stranka najoštrije osuđuje „kampanju SNS-a“ protiv potpredsednika Narodne stranke Borislava Novakovića i njegove porodice, i poziva „režim da prestane sa pozivima na linč i obeležavanjem“ političkih protivnika, izjavio je danas generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović.

„SNS je lepljenjem uvredljivih plakata u Novom Sadu, na kojima su označeni Novaković i članovi njegove porodice, pokazao da nije promenio radikalsku politiku mržnje protiv svojih političkih protivnika, ali i članova njihovih porodica“, rekao je Jovanović.

Jovanović je istakao da je „osnova politike SNS-a necivilizovana politička borba“, što je vlast predsednika Srbije Aleksandra Vučića pokazala i „odbijanjem da obezbedi fer izborne uslove“.

Inače, plakati su izlepljeni u delu Novog Sada u kojem Novaković živi sa porodicom. To je na društvenim mrežama ranije danas objavio i sam Novaković.

„Da čitava Srbija vidi kako Aleksandar Vučić, SNS i Miloš Vučević ‘ne napadaju tuđu decu’. Ovako izgleda čitav kvart u kom živim sa svojom porodicom. Preko noći oblepljen je stotinama plakata u kojima se targetiramo moj sin i ja“, naveo je Novaković i upitao da li će policija uraditi svoj posao i pronaći počinioce.

On je dodao da je gradonačelnik Novog Sada i visoki funkcioner vladajućeg SNS-a Miloš Vučević njegov politički protivnik.

„Ali nikada ne bih napadao njegovu porodicu, pogotovo njegovu decu. Aktuelni gradonačelnik je sramota za ovaj grad“, naveo je Novaković.

Comments

comments