Politika

Jovanović (Narodna stranka): Vesić grubo obmanuo javnost

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić grubo je obmanuo javnost u emisiji televizije N1 neistinitim tvrdnjama da je gradskom budžetu za 2020. godinu prethodila javna rasprava i da Državna revizorska institucija (DRI) nije imala ozbiljnije primedbe na gradski budžet, tvrdi Nikola Jovanović, potpredsednik Narodne stranke.
„To što je predlog budžeta bio okačen na internet sajtu Grada Beograda nekoliko nedelja nema nikakve veze sa javnom raspravom, a netačno je  i da su za to vreme usvojeni neki predlozi građana. Upoređivanjem verzije koja je okačena na sajt grada i koju je usvojilo Gradsko veće nismo uočili nijednu jedinu razliku“, rekao je Jovanović, koji je i odbornik u Skupštini grada Beograda.
Jovanović je istakao da je Vesić prećutao smanjenje budžeta za čak 20 milijardi dinara, rebalansom iz aprila ove godine, kao i da nije objasnio kako je proglasio rezultat ankete o sudbini Starog savskog mosta pre nego što je anketa počela.
Jovanović je naveo i da je netačna Vesićeva tvrdnja da DRI nije imao ozbiljnije primedbe na beogradski budžet.

„Istina je da je samo u toku 2018. godine DRI je utvrdio nepravilnosti u iznosu od 240 miliona evra“, istakao je Jovanović.

Comments

comments