Politika

Radulović (DJB): Ustavni sud se poneo kukavički

“Ustavni sud je ćutao 44 dana i duže na protivustavno uvedeno stanje, sačekao je da se Skupština sastane i to potvrdi, i onda doneo odluku da nema više interesa da se bavi tim pravnim pitanjem. Oni su kukavički sačekali, da bi se izvukli iz svega toga”, rekao je Danas lider Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović.

“Ustav je važan jer štiti slobodu građana, naša prava, sve nas štiti od bilo koje samovolje bilo koga. Zato je važan i Ustavni sud. Zbog toga je DJB podneo krivične prijave protiv predsednice Ustavnog suda i sudija, jer nisu radili svoj posao”, kazao je Radulović.

Lider DJB kazao je i da je Srbija “postala kolonija, i to nemačka”.

“Građani misle kako su ti iz Evropske unije neki spasioci, kako će oni da nam reše probleme. Ne, to su okrutne birokrate, koje nisu imune na korupciju, oni arče pare iz ove zemlje i naše ljude koriste kao jeftinu radnu snagu”, kazao je Radulović.

On je istakao da je suština borbe, koja je maraton, podizanje svesti građana.

“I mi smo pokušali performansom, ali shvatili da nećemo promeniti ništa, već smo odlučili da se vratimo u Skupštinu. Imamo zakonske predloge u Skupštini koji čekaju, vladajuća većina neće čak ni raspravu o tome. Srbiji treba treći srpski ustanak u glavama ljudi. Da shvatimo da smo kolonizovani”, rekao je Saša Radulović.

Comments

comments