Politika

Jovanović: Željko Mitrović podstiče mržnju i nasilje u društvu

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da je televizija Pink objavljivanjem uvredljivog materijala svakog dana u 20.30 usmerenog protiv lidera opozicije, a u sadejstvu sa aktivistima Srpske napredne stranke koji taj materijal emituju sa krovova beogradskih zgrada, po ko zna koji put prekršila više članova Zakona o elektronskim medijima.

„Televizija Pink i njen vlasnik Željko Mitrović su, međutim, ovakvim postupanjem prešli sve granice koje jedno društvo može da podnese i uvode nas direktno u predvorje nacizma. Ne samo da su se oglušili o zabranu političkog oglašavanja van predizborne kampanje, što je njihova uobičajena praksa, već direktno podstiču mržnju i nasilje“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke, istakao je da bi televiziji poput Pinka u svakoj normalnoj državi bila momentalno oduzeta nacionalna frekvencija, a protiv vlasnika bio pokrenut krivični postupak.

„Ukoliko sadašnje institucije ponovo odbiju da rade svoj posao u javnom interesu i po zakonu, nakon ponovnog uspostavljanja pravne države i demokratije sve ove stvari biće ispravljene, a nadležni u tim institucijama odgovaraće kao saučesnici jer nisu obavljali službenu dužnost i jer su prikrivali krivična dela“, zaključio je Jovanović.

Comments

comments