Politika

Jutku na mestu predsednika opštine čuva – Šešelj?!

Nasilnik Milutin Jeličić Jutka pokušava na sve načine da spreči da bude obezbeđen kvorum za sednicu Skupštine opštine Brus na kojoj bi trebalo da bude konstatovana njegova ostavka.

Kako saznaje “Blic”, Jeličić danima unazad razgovara s odbornicima, pokušava da ih na sve načine ubedi da ne dođu na sednicu koju je predsednik Skupštine Miroslav Panić zakazao za 2. april.

PROČITAJTE JOŠ: POSLE NAPADA NA RODOLJUBA ŠABIĆA NEMA IZGOVORA – SVI 13. APRILA U BEOGRAD!

Ukoliko ostavka ne bude konstatovana, ostaje rok od devet dana da bude predložen i izglasan novi predsednik opštine Brus. Predsednik, prema zakonu, mora da bude izabran u roku od 30 dana od dana kada je prethodni podneo ostavku, a Jeličić je zvanično to uradio 11. marta.

– Jeličić razgovara sa odbornicima, spreman je da ih kupuje, ucenjuje, pritiska i čini sve samo da tog 2. aprila ne bude 15 od ukupno 29 odbornika koliko je neophodno. U svakodnevnoj je komunikaciji sa odbornicima Srpske radikalne stranke i oslanja se na njihovu podršku, što je dogovorio sa liderom radikala Vojislavom Šešeljom. Neke je lako kupiti, neke ne. Još ne znamo hoće li uspeti – kaže za “Blic” jedan od odbornika koji je želeo da ostane anoniman.

Ukoliko ostavka ne bude konstatovana, a novi predsednik ne bude izabran u zakonskom roku, onda će biti uvedene privremene mere u Brus. Potom Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave podnosi predlog Vladi Srbije da imenuje radno telo i u roku od 60 dana raspisuje izbore za novog predsednika.

Problem je to što ni ti izbori ne mogu biti regularni, jer je Jeličić uveliko u kampanji.

– Iako bi nakon što je podneo ostavku po zakonu trebalo da radi samo tekuće poslove, on se uveliko bavi onima koji ne bi trebalo da mu budu prioritet. Uveliko asfaltira ulice, ulaže, zadužuje i dalje opštinu jer je siguran da nema ništa od izbora novog predsednika i da će nastaviti da vodi opštinu. Zato je u agresivnoj kampanji – navodi sagovornik.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): VREMENSKA PROGNOZA OD KOJE NAS JE SVE SRAMOTA

Inače, na pozivu koji je poslat odbornicima SO Brus za sednicu 2. april, među tačkama dnevnog reda su predlog poslovnika o radu SO Brus i utvrđivanje prestanka mandata predsednika opštine, ali nema tačke koja se tiče izbora novog prvog čoveka opštine, što govori u prilog iznetim tvrdnjama.

Marija Lukić, Jutkina žrtva, kaže za “Blic” da nije iznenađena zbog svega što Jeličić radi da bi ostao na funkciji.

– Bilo je očekivano da se noktima drži za fotelju i pokušavaće dok god bude mogao da ostane na mestu predsednika. Pošto je čitav opštinski aparat u njegovim rukama, pošto je i novac u njegovim rukama, to mu se može i posao će mu biti olakšan – navodi Lukićeva.

Sledeće ročište za polno uznemiravanje biće održano 10. aprila, dan pred istek roka za izbor novog predsednika. Tada će sudija saslušati sve žene koje su Jeličića prijavile za seksualno uznemiravanje, ali u svojstvu svedoka oštećene.

Još bez optužnice za seču struje

Kada je reč o isključenju struje Domu kulture iz kojeg se emituje signal kablovskog operatera u Brusu, zbog čega Brusjani nisu mogli da gledaju emisiju u kojoj je gostovala Marija Lukić, do sada nije urađeno ništa. Kako nam je rekao tužilac Milan Mihajlović, policija još radi na dopunskom izveštaju.

– Još nismo dobili taj novi, dopunski izveštaj. Razgovarali smo s načelnikom i urgirali da se sve ubrza – kaže Mihajlović.

PROČITAJTE JOŠ: DNO DNA: LOŽAČ U BOLNICI DOBIJA OTKAZ JER NIJE HTEO DA SE UČLANI U SNS!

(izvor: nezavisni.rs)

Comments

comments