Politika

“Kad dođem na vlast, prvo ću da srušim Dodikovu vilu”!

Ovo je još (sada već davne) 2009. godine izjavio sadašnji predsednik Aleksandar Vučić u intervjuu za jedne dnevne novine.

Tada je naravno, izavljivao svašta, samo da bi se nekako dokopao vlasti, a ova konkretno izjava objavljna je u dnevnom listu “Pravda” u razgovoru sa novinarem Predragom Popovićem.

PROČITAJTE JOŠ: SEĆATE LI SE BRATIMIRA, NAPREDNJAKA KOJI NIJE ZNAO NI KOJE FAKULTET JE ZAVRŠIO?!

Naravno, vila Milorada Dodika na Dedinju, u ulici Vaska Pope, i danas je živa i zdrava – ne fali joj niti jedna cigla. Do nedavno, ovde je bila smeštena ambasada Izraela, koja se početkom ove godine odatle iselila. Redovno su Dodiku plaćali kiriju.

Ono što je još zanimljivije, a otkrila je sarajevska TV1, jeste da je Dodik vilu kupio od jednog od ključnih aktera jedne od najvećih afera u RS-u – nekadašnjeg direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandra Obradovića (na slici ispod).

Njih dvojica su zajedno radili u poslu između Republike Srpske i češkog ČEZ-a, koji je na kraju rezultirao propadanjem rudnika i termoelektrane Gacko.

PROČITAJTE JOŠ: ZAŠTO VUČIĆ ZAISTA NE IDE NA PUTINOVU INAUGURACIJU

Možda projekat nije uspeo, ali su njih dvojica nastavili uspešno da sarađuju na njegovim ruševinama. Tako Dodik 2007. postaje vlasnik polovine vile koju je ČEZ kupio upravo na ime Obradovića. Prema podacima iz zemljišnih knjiga, radi se o stanu površine 340 kvadrata, s garažom od 45 kvadratnih metara. Obradoviću je ostao stan od 460 kvadrata i garaža.

Od ranije se zna da je Dodik stan kupio za 750 hiljada eura, i to u gotovini, a da je tek godinu kasnije kupovinu pokušao pokriti kreditom od Pavlovića banke.

Advokat Slobodana Pavlovića, vlasnika Pavlović banke, Duško Tomić za TV1 je nedavno izjavio da je Milorad Dodik ugovor o privatnom kreditu overio pečatom Vlade RS.

PROČITAJTE JOŠ: AKO OSNUJEŠ SINDIKAT U JURI – DOBIJEŠ OTKAZ!

(izvor: gerila.rs, espreso.rs)

Comments

comments