Politika

“Kad ode SNS, prelazna vlada da ukine Zakon o radu i postavi crvenu liniju za KIM”

“Sporazum o formiranju Saveza za Srbiju bi trebalo da ozvaniči zajedničke političke ciljeve, kao i formu zajedničkog delovanja”.

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je da se ta partija snažno i od svog osnivanja zalaže za jedinstveni front opozicije za smenjivanje naprednjačke vlasti, kao i za postavljanje temelja za jednu drugačiju Srbiju.

“U tom duhu razgovaramo i o sporazumu kojim bi se formirao ‘Savez za Srbiju’. Taj sporazum trebalo bi da ozvaniči zajedničke političke ciljeve, kao i formu zajedničkog delovanja”, rekao je Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ: NE ZNA SE DATUM “AERODROMSKE” SEDNICE U NIŠU: SNS SHVATIO DA NEMA VEĆINU?!

Jovanović je kazao da Narodna stranka, što se tiče forme, nema nijedan ultimativan zahtev i da je “poslednja koja će zbog forme ustati sa pregovaračkog stola”.

“Što se tiče ciljeva, zalažemo se za uspostavljanje prelazne vlade, po smenjivanju ovog nakaradnog režima”, rekao je Jovanović.

Potpredsednik stranke na čijem čelu je Vuk Jeremić (na slici ispod) naveo je da bi prelazna vlada uspostavila pravnu državu, slobodu medija, skinula Srbiju sa međunarodne crne liste država osumnjičenih za pranje novca, postavila specijalnog tužioca za visoku korupciju, donela zakon o poreklu imovine i zatim raspisala slobodne, fer i demokratske izbore.

“Insistiramo na još dve teme. Prva je ekonomska – prelazna vlada mora ukinuti pogubni Zakon o radu, kao i momentalno izjednačiti tretman domaćih privrednika i stranih investitora”, rekao je Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ: “LEPOTA” NE ZNAMO DA LI JE VULIN GORI KAO MINISTAR ILI KAO PISAC…

On je istakao da je Kosovo druga tema na kojoj Narodna stranka insistira.

“Za nas je crvena linija da se buduća prelazna vlada uzdrži od bilo kojih mera kojima bi se priznala, direktno ili indirektno, nezavisnost Kosova. Nedostojno bi bilo kada bi oličavali kontinuitet Vučićeve politike, koja svesno i direktno učestvuje u izgradnji međunarodnog subjektiviteta takozvane Republike Kosovo”, rekao je Jovanović.

Jovanović, koji je i zamenik šefa odborničke grupe “Savez za Srbiju” u Skupštini grada Beograda, rekao je da opozicija zagovara potpuno drugačiju viziju razvoja Beograda, prema kojoj bi prestonica bila čvorište međunarodne trgovine u ovom delu Evrope, a ne jeftina vikend destinacija za strane turiste.

“Jedna od prvih inicijativa biće zahtev za formiranje stalnog radnog tela gradskog parlamenta za suzbijanje sistemske korupcije i organizovanog pranja novca u Beogradu”, rekao je Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ: “DOK SU DRUGI BILI U ROVU NA -15, VUČIĆ JE OD DRŽAVE UZEO STAN”!

(izvor: autonomija.info)

Comments

comments