Društvo

Ginisov rekorder zbog javašluka odlazi iz Vojske Srbije!

Desetar Vojske Srbije (VS) Srđan Ristić, koji je Ginisov rekorder po broju urađenih sklekova i nagradjeni najbolji vojnik VS, napustiće vojsku zbog lošeg materijalnog stanja, ali i zbog toga što se u toj organizaciji nedovoljno poštuju dokazane vrednosti, saopštio je danas Vojni sindikat Srbije (VSS).

„Ovo je na žalost, primer sveopšteg stanja u VS, na koje dugo vremena upozoravamo. Loš materijalni status, organizacioni nedostaci, nevrednovanje dokazanih vrednosti pripadnika VS i niz negativnih postupanja vodećih ljudi u Generalštabu VS, imaju za posledicu da nas je u poslednje dve godine napustilo 3.000 naših kolega“, navodi se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ: “LEPOTA”: NE ZNAMO DA LI JE VULIN GORI KAO MINISTAR ILI KAO PISAC…

Sindikat je podsetio da je desetar Ristić za sat vremena uradio 2.370 sklekova i „tako ušao u istoriju“. (na slici ispod)

„U svakoj vojsci na svetu, bili bi ponosni na tu činjenicu i potrudili bi se da takav čovek dobije adekvatno rešenje za svoj problem – a u konkretnom slučaju da postane podoficir i pripadnik ‘Kobri’. Ristiću je to i obećano pre godinu i po dana. Nikada nije ispunjeno“, dodaje se.

PROČITAJTE JOŠ: NE ZNA SE DAN “AERODROMSKE” SEDNICE U NIŠU: SNS SHVATIO DA NEMA VEĆINU?

Vojni sindikat je dodao da država i vojske ne smeju da dozvoljavaju luksuz da ih napuštaju pošteni i čestiti vojnici kao što je Ristić (na slici ispod), ne samo zbog prestiža već i zbog činjenice da takvi kadrovi predstavljaju nešto najvrednije u svakom odbrambenom sistemu.

„Posle ovakvih obeshrabrujućih vesti za sve pripadnike VS, koji su u najgorem položaju još od vremena hiperinflacije devedesetih godina, krajnje je vreme da se svi nadležni u Generalštabu i Ministarstvu odbrane, bez sujete i hladne glave preispitaju, kuda vodi ignorisanje svih konstruktivnih predloga VSS proteklih godina“, naveo je sindikat i još jednom pozvao da se za pripadnike VS zaključi kolektivni ugovor, kako se tako nešto ne bi dogadjalo.

PROČITAJTE JOŠ: “DOK SU DRUGI BILI U ROVU NA -15, VUČIĆ JE OD DRŽAVE UZEO STAN”!

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments