Društvo

Katastrofa u Batočini – ko je kriv i zašto država?

Sinoć je Batočinu pogodilo ogromno nevreme praćeno gradom koji je napravio ogromnu štetu. OK, slažemo se, vremenske neprilike su nešto na šta ne može da utičemo, ali neka zaštita mora da postoji.

Odgovornost države u ovom slučaju je što su strelci koji su bili zaduženi za protivgradne rakete juče dali otkaz jer ne žele da rade za 4000 mesečno bez ikakvih doprinosa i bez ugovora o radu. 

U državi u kojoj vlada “zlatno doba” u kojoj je izmišljeni prosek plata 500e i koja ima najveći rast bukvalno svega bukvalno svuda, moramo u potpunosti razumeti i podržati ove ljude.

I dok lokalna SNS vlast pokušava da zamaskira situaciju brutalnom laži da su strelci dejstvovali, prava istina je da na stanicama u Brzanu ,Crnom Kalu i Gradac sinoć nije bilo nikoga.

Dokaz tvrdnji da su strelci apsolutno oštećeni i da se država prema njima ponaša kao prema robovima, jeste i ovaj prilog gde jedna advokatska kancelarija podnosi zahtev da se isplate doprinosi za sve godine koje su radili.

Ljudi, koliko god to čudno zvučalo, ali živimo u 21. veku, ne smemo politiku da zasnivamo na tome da gledamo u nebo i molimo se za povoljne vremenske uslove, dok oni ponovo lažu i izmišljaju, mi moramo da znamo – za sve ove nesreće jedini krivac je država.

A biće nas sve više koji to znamo.

(Izvor: Gerila.rs)

Comments

comments