DruštvoIzbor UrednikaPolitikaTechnology

Kinezi napravili igricu u kojoj se tapše predsedniku! Taman za Aleka i SNS botove!

Prosečnog mladog Kineza možda nije interesovao ovonedeljni tročasovni govor kineskog lidera Si Đinpinga na kongresu Komunističke partije (KP), ali su mu rado aplaudirali preko najnovije aplikacije za pametne telefone koja se proširila internetom u Kini.

Internet preduzeće „Tensent“, poznato po aplikaciji za instant poruke Vičet (WeChat), ove nedelje je izašlo s igricom koja korisnicima omogućava da tapšu predsedniku – tapkanjem po ekranu telefona.

Cilj je da to učine što više puta za određeno vreme, navodi agencija AP.

Za samo tri dana igrica je odigrana 1,2 milijardu puta, a mnogi su delili rezultate preko društvenih mreža i izazvali prijatelje.

U novoj „Tensentovoj“ igrici korisniku se prikazuje kratak isečak govora Si Đinpinga sa otvaranja kongresa KP Kine, na neku od tema kao što su poboljšanje života siromašnih seljaka ili regulisanje tržišta stanogradnje, nakon čega korisnik treba da tapše.

Korisnici su zabeležili neverovatne rezultate u broju pljesaka u sekundi, navodi AP i dodaje da je igrica primer kako KP Kine koristi internet i popularnu kulturu za širenje svoje pruke, podsticanje patriotizma i izgradnju lojalnosti vođstvu a posebno Si Đinpingu za koga se tvrdi da je prikupio više moći nego bilo koji kineski lider u prethodnim decenijama.

Taman da botovi i ostala SNS ekipa ima čime da se zabavlja u slobodno vreme.

(izvor: rts.rs)

Comments

comments