Politika

“Kragujevac se nalazi na korak od dužničkog ropstva”

Kragujevac je na korak od dužničkog ropstva. Prezaduženu gradsku kasu gradske vlasti dodatno opterećuju novim kreditima. I pored velikog novčanog ulaganja kvalitet javnih usluga se konstantno urušava, navode u kragujevačkom odboru Narodne stranke.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): AKTIVISTI SNS PRIZNALI DA SU LAGALI O NAPADU OPOZICIJE U PARAĆINU

Sada grad izdvaja oko pola miliona evra kao mesečnu ratu za kredit. Taj iznos je veći od transfernih sredstava koje grad dobija od republičkih vlasti. Da podsetimo, prilikom preuzimanja vlasti 2014. gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić (na slici ispod) je obećao da će smanjiti gradski dug. Obećanje je ostalo mrtvo slovo na papiru, dok na pitanje medija o prezaduženju grada Radomir Nikolić ima uvek isti odgovor, nekako ustaljen kod svih naprednjaka – za sve je kriva prethodna vlast. Ni ogromni republički novčani podsticaji nisu pomogli. Srce Šumadije sve više stežu teški lanci ropstva, kažu u NS.

Narodna stranka u Kragujevcu ukazuje građanima da nas pogrešna ekonomska i finansijska politika “nesposobnih gradskih vlasti” lišava normalnog fukcionisanja javnog sektora i produbljuje dužničku krizu.

PROČITAJTE JOŠ: “ŠTO PROTESTI DUŽE TRAJU IMAM SVE VEĆU ŽELJU DA IDEM NA ULICE I BORIM SE DO KRAJA”

Umesto da stručni ljudi preuzmu upravljanje gradom, naš Kragujevac kao industrijski, naučni i kulturni centar regije služi za podsmeh zbog činjenice da je gradonačelnik katastrofalan većnik za finansije koji je svu moć centralizovao u svom kabinetu, ističu u Narodnoj stranci.

PROČITAJTE JOŠ: SNS-OVAC IZ SUBOTICE PRIZNAO: EVIDENTIRAMO UČESNIKE PROTESTA!

(izvor: glassumadije.rs)

Comments

comments