Politika

Krivična prijava protiv Vesića i Zorane Mihajlović zbog gondole

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović je kao šef odborničke grupe Savez za Srbiju u Skupštini Beograda podneo Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, ministarke Zorane Mihajlović i drugih lica “direktno odgovornih za protivpravnu izgradnju gondole na Kalemegdanu”.

Jovanović je u prijavi naveo da Vesić i Zorana Mihajlović “zloupotrebom svog službenog položaja i prekoračenjem granica svog ovlašćenja i svesni protivpravnosti svojih postupaka, nanose gradu Beogradu direktnu i nenadoknadivu štetu velikih razmera”, prenela je Narodna stranka.

Jovanović je na Kalemegdanu rekao da brutalna medijska kampanja koju Vesić sprovodi u proteklim danima protiv njega i drugih opozicionih funkcionera u Beogradu ima za cilj jedino da “prikrije kolosalne razmere štete koju on nanosi Beogradu, kršeći zakone, podzakonske akte i urbanističke planove”.

“Pretnje i medijsko čerečenje nas neće omesti u dužnosti da od ‘gradonačelnika na mala vrata’ Gorana Vesića branimo Beograd, njegovo normalno funkcionisanje, njegov identitet i kulturno-istorijsko blago”, istakao je Jovanović.

(Izvor: N1)

Comments

comments