Politika

NOVO MESTO OKUPLJANJA: Protest u subotu (18) počinje kod Terazijske česme

Protest „Jedan od pet miliona – Svi kao jedan“ biće održan u subotu, 20. aprila u 18 sati kod Terazijske česme u Beogradu, najavio je danas Savez za Srbiju (SZS).

U saopštenju se navodi da je novi protest zakazan jer je predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić odbio da pokrene dijalog povodom zahteva sa prethodnog protesta.

PROČITAJTE JOŠ: KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV VESIĆA I MIHAJLOVIĆKE ZBOG GONDOLE

Jedan od lidera SZS Janko Veselinović kazao je da je odluka o novom protestu doneta na sastanku potpisnika Sporazuma sa narodom.

„Na subotnjem protestu ponudićemo građanima predlog tima stručnjaka pobunjene Srbije za normalizaciju stanja u Srbiji posle pet meseci građanskih protesta u više od 100 gradova i opština Srbije“, rekao je Veselinović.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ VIŠE NI NE KRIJE DA JE MARIONETA: ODLUKA O IZBORIMA POSLE SASTANKA SA STRANIM DRŽAVNICIMA

On je kazao da postoji „nezapamćeni pritisak“ na zaposlene u javnim institucijama da napuste radna mesta i u petak, 19. aprila dođu na miting SNS u Beogradu i pozvao sve koji su u toj situaciji da prijave, te da će im obezbediti pravnu pomoć.

„Pozivamo građane da nas obaveste ukoliko u petak ne mogu da ostvare neko svoje pravo, zbog toga što su zaposleni iz javnih ustanova pod prinudom otišli na skup SNS, kako bismo to mogli da evidentiramo i objavimo“, poručio je Veselinović.

PROČITAJTE JOŠ: LEKS SPECIJALIS ĆE NAŠ KOŠTATI VIŠE OD 11 MILIJARDI DINARA!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments