Društvo

“Krov nad glavom” sutra brani dom majke sa dvoje dece

Udruženje građana „Krov nad glavom“ apelovalo je da se obustavi iseljenje samohrane majke Danijele Poznatov i njeno dvoje dece iz stana u Pančevu, najavljeno za četvrtak 4. april.

Pokušali smo da pregovorima urazumimo Gradsku stambenu agenciju i Gradsku upravu Pančeva, ali oni i dalje tvrde da ne postoji nikakav osnov da se iseljenje Danijele Poznatov i njene dece obustavi, niti da im se pronađe alternativni smeštaj, navedeno je u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ: KOLIKO MAGNETNIH REZONANCI SMO MOGLI DA KUPIMO: ZLATIBOR LONČAR I RTS TELETON

Udruženje naglašava da su samohrani roditelji, posebno samohrane majke, jedna od najsiromašnijih grupa stanovništva, i apeluje da građani u četvrtak pruže solidarnu podršku porodici Poznatov.

„Kakvu ulogu ima država u postupcima prisilnih iseljenja? Zašto nema obustave prisilnog iseljavanja kada ugroženi ljudi nemaju kud iz jedinog doma i zašto niko od iseljenih ne dobija alternativni smeštaj“, pitaju u Udruženju „Krov nad glavom“.

PROČITAJTE JOŠ: UPRKOS REŽIMSKIM NAPADIMA: OPOZICIJA PRIPREMA VELIKI PROTEST 13. APRILA

Još čekamo odgovore od ministarke Zorane Mihajlović, gradonačelnika Pančeva i poverenice za rodnu ravnopravnost, navodi se u saopštenju. „Pozivamo vas da 4. aprila solidarno zaštitimo porodicu Poznatov (Kikindska 25 u Pančevu). Krov svakome, ulica nikome!“, saopštilo je Udruženje „Krov nad glavom“.

PROČITAJTE JOŠ: SA STUDENTIMA NA PROTEST

(izvor: danas.rs)

Comments

comments