Politika

KULTURO, LAKU NOĆ: Nova ministarka biće Aja Krtolica – Jung?!

Ana Brnabić trebalo bi danas (ponedeljak) da počne razgovore sa Aleksandrom Vučićem o rekonstrukciji Vlade i tema će biti čak devet ministarskih pozicija, tvrde politički izvori.

Oni kažu da je tačan spisak tih devet pozicija poznat samo premijerki, koliko god da su mediji spekulisali o imenima i resorima. Izvesno je pak, nagoveštavaju sagovornici, da ovako masivan broj kadrovskih rešenja o kojima će se razgovarati, znači da vanrednih izbora sigurno neće biti barem do proleća 2019.

PROČITAJTE JOŠ: NOVI IZBORI, STARA PLJAČKA – SNS OTIMA IZBORE U PALANCI!

U tih devet pozicija, prema našim sagovornicima, svakako su dva ministra koja imaju ozbiljne zdravstvene probleme. Međutim, rekonstrukcija neće biti u pravcu izbacivanja iz vlade socijalista Ivice Dačića, zaključuju oni, dok je sam Dačić odbacio rekonstrukciju kao političku temu vrednu pažnje.

Podsetimo, nakon beogradskih izbora 4. marta pojavila su se brojna nagađanja ko može biti zamenjen u Vladi i šta je pravi cilj premijerke.

Poznato je od ranije da je vodeći motiv Ane Brnabić da iz sektora evrointegracija pomeri ministarku bez portfelja Jadranku Joksimović, čijim je učinkom nezadovoljna kao i manjkom respekta prema funkciji premijerke. Mediji pak tvrde da je glavna meta rekonstrukcije potpredsednica Zorana Mihajlović, i to čak u meri da ona više ne bude ministarka, a navodno namera je da se njen resor građevine i infrastrukture razdvoji i da jedan deo postane novo ministarstvo na čijem čelu bi bio sadašnji beogradski funkcioner Goran Vesić.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆEVA PREDSTAVA ZA NAROD: SRBIJA VEĆ IGRALA PROTIV KOSOVA

Takođe, potpredsednik Vlade i ministar policije Nebojša Stefanović demantovao je da njega zanima premijerska funkcija i naveo da mu to niko nije nudio. Upitan da li je tačno da je Brnabićeva postavila ultimatum – ili ona ili ministarka Mihajlović, Stefanović je odgovorio da premijerka ne komunicira na takav način i da ona nema problem da kaže ono što misli.

Očekuje se da će neko od nestranačkih ljudi sa liste SNS za beogradske izbore svakako biti nagrađen mestom u Vladi, zbog izborne pobede. U tom kontekstu najčešće se pominje odlazak ministra kulture Vladana Vukosavljevića, koga bi mogla da zameni Aja Jung.

PROČITAJTE JOŠ: KAMPANJA JE JEDNO, REALNOST DRUGO – METRO NE PRE 2027. GODINE

(izvor: danas.rs)

Comments

comments