Politika

Lavanda cveta, Lutovac vene?

Statutarna komisija Demokratske stranke presudila je juče i donela odluku da se raspuštanje omladine krajem prošle godine kosi sa pravilima te stranke, stoga je odluka o raspuštanju poništena.

Podsetimo, omladina Demokratske stranke je raspuštena nakon izbornog kongresa, kada je za predsednika omladine DS izabran Aleksandar Pavić.

Izvršni odbor DS raspustio je omladinu, uz obrazloženje da “prilikom organizacije izbornog kongresa nisu delovali u skladu sa demokratskim procedurama kojih se DS beskompromisno drži od svog osnivanja, čime su naneli štetu Demokratskoj omladini i stranci”.

Predstavnici “raspuštene Demokratse omladine” ovaj potez su tada ocenili kao posledicu toga što se pojedincima u vrhu DS ne dopada novoizabrano rukovodstvo omladine.

„Od samog početka je bilo jasno da omladinci nisu jedini koji učestvuju na ovim izborima, da razni centri moći ulažu napore da na izborima ne pobede oni koji imaju većinsku podršku omladine u DS i da se na grub način mešaju u izborni proces u stranci koja je nekada mogla da se pohvali po tome da je jedina koja ima unutarstranačku demokratiju“, naveo je tada Aleksandar Pavić.

Potom je usledila blokada Centrale Demokratske stranke u Nušićevoj ulici, a “raspuštena” omladina uzela je kao svoj simbol cvet lavande i time postala “lavanda omladina”.

Poništenjem odluke o raspuštanju, za predsednika omladine Demokratske stranke potvrđen je Aleksandar Pavić.

Comments

comments