Politika

Lečić za obustavljanje protesta, Trifunović za nastavak

Član Glavnog odbora Demokratske stranke (DS) Branislav Lečić ocenio je danas da su protesti „Jedan od pet miliona“ ostvarili svoju svrhu i mobilisali „novu energiju za promene“, te da ih treba obustaviti

Dok se tome usprotivio glumac Branislav Trifunović ocenom da to ne bi bilo dobro i da su „protesti jedini efikasan vid pritiska na vlast“.

Loading…

Lečić, čijim govorima obično počinju subotnji protesti u Beogradu, kazao je u emisiji „Prav ugao“ RTV Vojvodine da ne misli da se protesti gase, već da je postignut „važan efekat pripreme terena za ono što sledi“.

„Protesti su objavili da se ne slažemo s politikom režima, i pokazali kako režim postupa s građanima koji drugačije misle. Mobilisali su potpuno novu energiju koju sad treba akumulirati za ključne događaje koji će biti izazvani greškama režima“, rekao je Lečić.

PROČITAJTE JOŠ: BRNABIĆKA IZMISLILA 100.000 RADNIH MESTA ZA SVOJU STATISTIKU

On je odbacio navode da opada broj građana na protestima i dodao da „ljudi hoće jasnu akciju, a ne samo ritual pojavljivanja“.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): SAMOHRANU MAJKU IZ STANA IZBACUJE OTAC SEKRETARA VLADE!

„Da bismo diktatora naterali da reaguje, ne treba da svakog časa vadimo peroreze nego da budemo spremni da izvadimo mač kad zatreba“, kazao je Lečić.

Glumac Branislav Trifunović koji je bio među početnim organizatorima protesta, nije se složio da ih treba obustaviti, jer smatra da je to jedini vid pritiska na koji reaguje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Vučić neće dijalog, i ako se protesti ugase, obustave, gubimo jedinu oštricu koju imamo u ovom trenutku“, rekao je Trifunović.

Po njegovim rečima, opozicije mora da ponudi nešto novo da bi privukla više građana.

On je rekao da većina građana nije želela da političari preuzmu proteste, ali je opozicija „potrčala“ da to uradi, „kao da je htela da otera građane“.

Komentarišući prošlonedeljno prebijanje aktivista u Novom Sadu, Trifunović je rekao da to itekako ima veze sa vlastima.

On je ocenio da Srpska napredna stranka preko svojih „kanala“ ima veze s „licima iz kriminalne strukture“.

PROČITAJTE JOŠ: KOSMIČKA PRAVDA: MINISTROV AUTO UPAO U KANAL!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments