Korona

Lekari i farmaceuti: Građani, potrebna nam je vaša pomoć!

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije uputio je otvoreno pismo građanima Srbije, koje u nastavku prenosimo u celosti.

———

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije smatra da je zdravstvena sitaucija u državi alarmantna! Stradaju građani, stradaju zdravstveni radnici, stradaju mladi, niko nije zaštićen s obzirom na neko lično svojstvo. Moramo sami sebe štititi.

Građani, potrebna nam je vaša pomoć! 

Potrebni ste nam za prevenciju i zaštitu. Nosite maske, održavajte fizičku distancu, perite ruke. Mere koje se kasno uvode, politizacija svake moguće aktivnosti, dihotomija informacija i netransparentnost su nas doveli do ivice.

Dok god bude bitno hvaliti se sa onim „šta je urađeno“, i stavljati u prvi plan politiku, svi smo na jednom istom respiratoru.

Moramo biti svesni da danas nema nazad, nema virtuelne realnosti, nema UNDO, nema premotavanja, reklama, već jedan REALNI film koji se snima u sadašnjem vremenu, bez napisanog scenarija. Budimo država u kojoj su građani i zdravstveni radnici, lekari i pacijenti napisali ,„srpski scenario“, sa srećnim krajem. Moramo da branimo naše zdravlje i zdravlje naših najmilijih.

Računamo na pojedinca, na njegovu savest i ličnu odgovornost!

Računajte na nas! Umorni smo, iscrpljeni, ali ne odustajemo. Tu smo svaki dan i noć.

Razumite, ne vređajte i ne napadajte lekare i medicinske sestre, višegodišnje urušavanje zdravstvenog sistema je problem, broj testova su problem, nisu „laboranti“ problem, imamo stručnost, problem su direktive, političke odluke za vreme ovakve epidemije su problem, manipulacija informacijama je problem. Mnogo je problema. Budimo rešenje zajedno.

Građani i struka. Prava struka. Ona na frontu. Na izmaku smo snage. Ne možemo ovo bez vas.

Ljudi ispred politike. Život ispred politike.

Čuvajte sebe da sačuvate vaše bližnje.

Čuvajte nas, da sačuvamo vas.

———

Comments

comments