Društvo

Leskovčani nastavljaju odbranu svog grada od betonizacije i divljih urbanista

Čajanke, izleti i društvene igre deo su aktivnosti kojima se građani leskovačkog naselja Dubočica bore protiv zidanja novih zgrada na sadašnjim igralištima. Ovakve akcije najavljuju i ubuduće, svake nedelje tačno u podne na mestu predviđenom za izgradnju.

PROČITAJTE JOŠ: U MEDICINSKOJ ŠKOLI UMESTO LEKARA POSAO DOBIO VETERINAR!

Da od borbe za svoja igrališta i zelenih površina neće odustati, poručuju stanovnici ovog naselja, jer “više betona ne znači bolji i kvalitetniji život”.

Loading…

Prošle nedelje imali smo performans “Čajanka tačno u podne” kojim smo iskazali nezadovoljstvo i neslaganje sa odlukom da se između zgrada S4, S5 i S6 zidaju dve nove. Smatramo da se uništavanjem naših travnjaka neće poboljšati kvalitet života u naselju, već će samo biti problema, naročito oko parkiranja – kažu građani.

I dalje skupljaju potpise za peticiju kojom traže da se izmeni namena građevinskog zemljišta, a do sada je potpislao preko 1.200 ljudi.

Ovaj broj je merilo koliko je svima nama stalo do kvaliteta života naše dece, naših roditelja koji su oplemenjivali naselje sadnjom drveća decenijama unazad i nas samih i koliko svi volimo naše naselje. I ne samo mi koji živimo u njemu već i svi oni koji su otišli u neke druge gradove, države i kontinente, ali još nose svoju Dubočicu u srcu – kažu oni.

Sličnu akciju najavljuju i za sledeću nedelju, 9. jun u 12 sati između zgrada S4 i S5.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) GORI I OD VUČIĆA: GRADONAČELNIK NAPRAVIO IZLOŽBU I FILM KOJIMA VELIČA SEBE!

Podsetimo, negodovanje i okupljanje nezadovoljnih Leskovčana počelo je pre 2 nedelje kada su saznali da je urbanističkim planom predviđeno zidanje novi zgrada na mestu gde se trenutno nalaze dečja igrališta.

Nadležni sa druge strane uveravaju da je sve urađeno po pravilima i da će izgradnja novih stambenih jedinica pomoći “oživljavanju” naselja.

PROČITAJTE JOŠ: NADLEŽNI TVRDE DA SE KOSINA NA KORIDORU 10 NE OBRUŠAVA, VEĆ DA SAMO TAKO IZGLEDA?!

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments