Društvo

LICEMER NA KVADRAT: Kako je Vučić 2007. predvodio blokadu b92

Aleksandar Vučić – potražiti u rečniku pod licemerje. Jer, dok predsednik dela građana Srbije (one koji nisu za njega naziva barabama i fašistima) najavljuje da će se država obračunati sa predstavnicima opozicije koji planiraju da u subotu protestuju ispred TV “Pink”, a hapšenja najavljuju i njegovi režimski mediji, mnogi su zaboravili da je upravo Vučić predvodio demonstracije i blokadu jedne privatne teelvizije.

Reč je o protestu koji datira 26. maja 2007. godine, kada je Vučić kao poletni radikal sa još 200 članova SRS blokirao televiziju B92, nezadovoljan zbog izveštavanja ove TV stanice o opoziciji i presudama haškim optuženicima.

Dakle, tada mu nije smetalo da, kako govori u 2019. godini „preti novinarima privatne TV stanice i pokušava da upadne na privatni posed“. Tom prilikom, ispred TV B92, Vučić je izjavio:

„Ovo je naš način da pokažemo da ne mogu da nas uplaše i da je Srbiji sloboda bila i ostala najvažnija, pa neka dođu da i nas uhapse. Sa oduševljenjem ih dočekujemo i nikakav problem u tome ne vidimo”, rekao je Vučić.

„Naša današnja akcija ‘Sloboda u pet do 12’ je sprovedena, jer u Srbiji ne postoji sloboda i jer deca i mladi ljudi, ali i svi ostali ljudi, nemaju pravo da misle drugačije od antisrpskog režima Borisa Tadića i Vojislava Koštunice”, rekao je Vučić.

Tada ga u blokadi B92 niko nije sprečio, ni uhapsio.

S druge strane, Vučić je uoči subotnjeg marša građana i opozicije pred režimsku televiziju „Pink” izjavio:

„Mi želimo da narodu pokažemo da je reč o siledžijama, te da posle ne bi bilo iznenađenja kada do reakcije policije dođe”, rekao je Vučić.

Ova izjava je usledila posle izrežirane parodije ispred Skupštine Beograda i može se protumačiti kao najava brutalne policijske sile prema predstavnicima opozicionih stranaka i naroda.

(Izvor: Srbin.info)

Comments

comments