Politika

Maja Gojković dobila novu funkciju u skupštini

Za predsednika skupštinskog Odbora za zaštitu životne sredine danas je izabrana predsednica parlamenta Maja Gojković.

Gojkovićeva je kazala da će taj odbor imati ključnu ulogu u budućnosti, jer je pred Srbijom u pregovorima o članstvu u EU otvaranje poglavlja koje se tiče oblasti zaštite životne sredine.

„Suočeni smo s brojnim izazovima koji se tiču zaštite životne sredine”, rekla je Gojkovićeva uoči izbora za predsednicu odbora.

Navodeći da se u medijima pisalo da želi da postane ministar kulture dok je bila u Odboru za kulturu, te da su to bile lažne vesti, ona je kazala da i sada jedino želi da pokrene Odbor za zaštitu životne sredine i da skupština dobija redovne izveštaje iz resornog ministarstva.

Ona je zamolila poslanicu DSa Gordanu Čomić, koja je prisustvovala sednici odbora, da razgovara sa stranačkim kolegom Dejanom Nikolićem, potpredsednikom odbora, o tome da li želi aktivno da učestvuje u njegovom radu ili da ga zameni nekim drugi član iz opozicije.

Najavila da će odmah posle praznika biti održana nova sednica odbora.

Poslanica SPS-a Snežana Bogosavljević Bošković rekla je da “od srca” podržava da Gojkovićeva bude predsednik odbora za zaštitu životne sredine, jer, kako je rekla, u dosadašnjem radu s njom je primetila da odgovorno pristupa svakom poslu koji joj se poveri.

„Mislim da je to najbolji predlog. Nisam znala ko je mogući kandidat i pozitivno sam iznenađena. Verujem da ćemo još intenzvinije da pratimo stanje u životnoj sredini, a veliki izazovi su pred nama”, rekla je ona.

Poslanik SPS-a Ljubinko Rakonjac takođe je podržao da Maja Gojković bude predsednica odbora, jer, kako kaže, veruje da će odbor tako dobiti na „težini“.

Poslanik SRS-a Zoran Despotović rekao je da nema ništa protiv predloženog kandidata, ali je izrazio bojazan da Gojkovićeva neće moći da da svoj puni doprinos zbog obaveza koje ima.

Predsednik Odbora za zaštitu životne sredine Ivana Stojiljković je 24. decembra prošle godine podnela ostavku, jer je postavljena za generalnog konzula Srbije u Trstu.

(Izvor: Infobrif)

Comments

comments