DruštvoIzbor UrednikaPolitika

Mali: Brankov kasni, par nedelja više nije problem. Nije za tebe, a šta je sa nama?

Gradonačelnik Beograda rekao je da je stanje Brankovog mosta katastrofalno i potvrdio da su se radovi produžili.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je potvrdio da će na glavnom beogradskom mostu preko Save, u Brankovoj ulici, gde se nastavlja zamena dela konstrukcije, u prvoj polovini decembra ponovo biti otvoreno za saobraćaj pet od ukupno šest traka, a sada su otvorene samo četiri.

To suženje mosta već mesecima izaziva gužve na pristupima mostu i na ulicama u okolini.

Dve trake mosta su zatvorene za saobraćaj radi zamene konstrukcije trotoara na uzvodnoj strani mosta koja je godinama zatvorena za pešake jer se u njoj otvorila rupa nad rekom.

Gradski menadžer Goran Vesić je rekao u sredu da po završetku sezone radova pred zimu, neće biti puštena u saobraćaj cela širina mosta, jer će krajnje desna traka na uzvodnoj strani mosta, u smeru iz Novog Beograda ka centru, biti otvorena tek na proleće, kada se završe radovi.

Gradonačelnik Mali je, međutim, 17. avgusta najavio da će radovi na mostu biti gotovi “za najviše dva i po meseca”.

Ali Mali je danas za TV N1 rekao da je taj “most u katastrofalnom stanju i nisam hteo da se igram sa bezbednošću ljudi koji svakodnevno prelaze most”.

“Kako smo polako skidali jednu po jednu ploču, tako smo videli da je to stvarno sve trulo”, rekao je gradonačelnik i dodao da “par nedelja više” nije problem jer će, kako je procenio, most biti siguran narednih 20 godina.

(izvor: b92.net)

Comments

comments