DruštvoPolitika

Mali provukao pare na “mala vrata”

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd donela je kasice patkice ispred ulaza u Skupštinu Beograda.

Oni su time izrazili ne nezadovoljstvo jer nije organizovana javna rasprava o budžetu grada Beograda za 2018. godine, čiji je predlog na dnevnom redu današnje sednice gradskog parlamenta.

Predsednik Inicijative Ne da(vi)mo Beograd Dobrica Veselinović rekao je da građani ne znaju kako će skoro 103 milijarde dinara iz budžeta biti potrošeno, što je, kako navodi, “još jedno izvrgavanje participacije građana ruglu”.

“Iako se u statutu grada Beograda u članu 142 govori da se o budžetu moraju organizovati javne rapsrave i okrugli stolovi, da se Nacrt budžeta mora staviti na sajt skupštine i sajt grada, to se nije desilo”, kazao je Veselinović novinarima.

On je rekao da je to još jedan pokazatelj da “gradska vlast radi sve suprotno onome što priča”.

“Na jednoj strani imamo ideju da se građani pitaju o 200 miliona dinara, a da s druge strane za 103 milijarde dinara niko ne zna kako će biti potrošene i šta će se s njima uraditi”, kazao je Veselinović.

Veselinović je rekao da su patkice kasice doneli kao poklon gradskoj vlasti i da se nada da će ih oni uzeti.

On se našalio da su kasice patkice “došle pravo od gospodina (Džordža) Sorosa”, navodeći potom da su kupljene u prodavnici.

Podsećamo, Statut grada i nova strategija predviđaju organizovanje javnih rasprava, uvida, ekspertskih stolova o budžetu grada. Od svega toga pre usvajanja ovog budžeta nije bilo ništa, pa sa pravom možemo da kažemo da je Siniša Mali svoju nameru da i dalje manipuliše novcem građana Beograda provukao na “mala vrata”.

Comments

comments