Politika

“Martinović smatra da je Srbija trebalo da stane uz Hitlera i fašizam”!

Pokret Dosta je bilo (DJB) ocenio je da je izjava predsednika poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Martinovića da je puč 27. marta 1941. „nepotreban avanturizam“, neshvatljiva i dodao da se njome promoviše ideja da je Srbija trebalo da stane uz Adolfa Hitlera i podrži fašizam.

DJB je u saopštenju pozvao predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića da se „javno i glasno ogradi i osudi neodgovornu izjavu“ šefa poslanika naprednjaka u Skupštini Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: PREOKRET: VUČIĆ I VLADA I RANIJE BILI OBAVEŠTENI O HAPŠENJIMA NA SEVERU KOSOVA

Pokret je ocenio i da su poslanici SNS tokom skupštinske sednice o Kosovu i Metohiji „veličali današnju Nemačku“ i „išli tako daleko da dovode u pitanje čak i antifašističku prošlost Srbije.“

Loading…

„Politika Berlina u vezi sa Кosovom i Metohijom je da Srbija dobrovoljno potpiše ‘pravno-obavezujući sporazum’ sa Prištinom, po osnovu koga bi se Srbija odrekla Кosova i Metohije. Da li predsednik SNS-a poručuje gradjanima Srbije da sluša Berlin i da je spreman da prati njihovu politiku“, upitao je DJB.

Pokret je ocenio da Srbija treba da vodi politiku poštovanja Rezolucije 1244 i očuvanja teritorijalnog integriteta zemlje.

PROČITAJTE JOŠ: SRBIJI VRLO LOŠA OCENA O STANJU DEMOKRATIJE

„Status Кosova i Metohije rešen je Rezolucijom SB UN 1244, baš kao što je i status Bosne i Hercegovine rešen Dejtonskim sporazumom. Ova rešenja nisu idealna, ni jedna strana nije zadovoljna njima, ali su ih svi prihvatili i oni predstavljaju garanciju mira. Svaki pokušaj da se ovo promeni agresivnim pritiscima vodi u destabilizaciju regiona“, stoji u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ: “VUČIĆ JE ZNAO ZA HAPŠENJE I NAMERNO JE ŠIRIO PANIKU”

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments